© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Coulthard: "W Series zal vrouwen een steun in de rug geven"

11 okt. 09:15 René Oudman 0 reacties
David Coulthard is laaiend enthousiast over de W Series. Dat is niet geheel toevallig, want de 47-jarige Schot maakt deel uit van de jury die de deelneemsters aan het eerste seizoen van de damesklasse moet aanwijzen.

Woensdagochtend werd de W Series officieel gepresenteerd, een klasse enkel en alleen voor vrouwelijke coureurs. De serie start in 2019 en zal een winstpremie van een half miljoen dollar uitkeren aan de kampioene.

Verschillende vrouwelijke coureurs,waaronder Beitske Visser, lieten zich positief uit over de nieuwe klasse. Enkele dames zagen het echter ook als teleurstelling: zij willen het liever fair and square tegen mannen opnemen, een scheiding is volgens hen de doodsteek. Coulthard gaat in gesprek met Autosport dieper op de materie in.

“Om met voormalig McLaren-baas Martin Whitmarsh te spreken: als je een fundamentele verandering wil zien in de uitkomst, zal je een fundamentele ingreep moeten doen in het proces. De W Series is die fundamentele ingreep in een proces dat duidelijk nog geen zoden aan de dijk heeft gezet, voor wat betreft vrouwen in de autosport", legt Coulthard, die tussen 1994 en 2008 zijn kunsten op het hoogste niveau vertoonde, uit.

"Wat we met de W Series duidelijk krijgen, is welke vrouw de beste van het stel is. Het zal haar ongetwijfeld op lof komen te staan. Er zullen natuurlijk altijd criticasters zijn, maar wat wordt er gedaan om een positieve en creatieve kans te creëren? Dit is een kans en het zal mogelijkheden opleveren. De W Series zal de vrouwen een steun in de rug geven. Bovendien kan het als inspiratie voor meisjes dienen, die hun idolen successen zien boeken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen