Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard: "W Series zal vrouwen een steun in de rug geven"

David Coulthard is laaiend enthousiast over de W Series. Dat is niet geheel toevallig, want de 47-jarige Schot maakt deel uit van de jury die de deelneemsters aan het eerste seizoen van de damesklasse moet aanwijzen.

Woensdagochtend werd de W Series officieel gepresenteerd, een klasse enkel en alleen voor vrouwelijke coureurs. De serie start in 2019 en zal een winstpremie van een half miljoen dollar uitkeren aan de kampioene.

Verschillende vrouwelijke coureurs, waaronder Beitske Visser , lieten zich positief uit over de nieuwe klasse. Enkele dames zagen het echter ook als teleurstelling: zij willen het liever fair and square tegen mannen opnemen, een scheiding is volgens hen de doodsteek . Coulthard gaat in gesprek met Autosport dieper op de materie in. “Om met voormalig McLaren-baas Martin Whitmarsh te spreken: als je een fundamentele verandering wil zien in de uitkomst, zal je een fundamentele ingreep moeten doen in het proces. De W Series is die fundamentele ingreep in een proces dat duidelijk nog geen zoden aan de dijk heeft gezet, voor wat betreft vrouwen in de autosport", legt Coulthard, die tussen 1994 en 2008 zijn kunsten op het hoogste niveau vertoonde, uit. "Wat we met de W Series duidelijk krijgen, is welke vrouw de beste van het stel is. Het zal haar ongetwijfeld op lof komen te staan. Er zullen natuurlijk altijd criticasters zijn, maar wat wordt er gedaan om een positieve en creatieve kans te creëren? Dit is een kans en het zal mogelijkheden opleveren. De W Series zal de vrouwen een steun in de rug geven. Bovendien kan het als inspiratie voor meisjes dienen, die hun idolen successen zien boeken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi