Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coulthard ziet grote verschillen tussen Verstappen en Hamilton: "Dat is de generatiekloof"

David Coulthard steekt zijn waardering voor Max Verstappen en Lewis Hamilton niet onder stoelen of banken, maar benadrukt wel dat de beide heren allebei hun eigen manier hebben gevonden om zich als topcoureur te bewijzen. Volgens de voormalig Formule 1-coureur ligt één oorzaak daaraan ten grondslag.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton en Max Verstappen lijken totaal niet op elkaar, maar toch hebben ze één ding gemeen. De namen van beide coureurs worden de laatste jaren namelijk met regelmaat genoemd in het lijstje met beste coureurs aller tijden, een status die ze te danken hebben aan de eigen fantastische prestaties. 

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard benadrukt bij de Beyond the Grid-podcast dat Hamilton en Verstappen iets bijzonders in zich hebben, waardoor ze keer op keer het maximale uit de auto kunnen halen. Toch ziet de Schot ook de nodige verschillen tussen de twee wereldkampioenen.

"Dat zit hem echt in die generatiekloof", benadrukt Coulthard. "Er zit natuurlijk een groot leeftijdsverschil tussen hen. Ik merkte aan het einde van mijn carrière bijvoorbeeld ook dat ik, toen ik eens goed om me heen keek tijdens de driver's briefing, me eigenlijk tussen een stel grote kinderen bevond op dertigjarige leeftijd."

"Op een bepaalde manier zijn we dat natuurlijk allemaal wel, want onze kinderdroom is ineens werkelijkheid geworden omdat we professioneel kunnen racen en daar ook nog eens voor betaald krijgen. Dat vinden we natuurlijk fantastisch. Maar, ongeacht hoe jong Lewis er dan ook uit mag zien: ik vraag me echt af of hij een connectie heeft met de twintig- of tweeëntwintigjarige coureurs." 

Volgens de voormalig Formule 1-coureur beïnvloedt die generatiekloof ook de manier waarop de beide coureurs de sport ervaren. "Hamilton en Verstappen hadden natuurlijk ander materiaal ter beschikking tijdens hun jongere jaren. Max is daardoor echt een verfijnde coureur, want hij was vroeger dat kind dat telkens aan het gamen was en daar een passie voor had toen hij nog jong was. Dat heeft hij nu nog steeds nu hij volwassen is."

"Lewis had op zijn beurt wel van die op afstand bestuurbare auto's en was ook bezig met karten, maar verder dan een paar spelletjes op een Sony Playstation kwam hij niet. Dat was niet genoeg om die verbeelding op lange termijn aan het werk te zetten en dus kwamen er andere passies bij kijken. Maar het is wel interessant om te zien hoeveel hij veranderd is de afgelopen jaren, nu de prestaties niet langer vanzelfsprekend zijn."

Simracen

Verstappen is in zijn vrije tijd dus druk bezig met simracen en heeft zelfs zijn eigen team, Verstappen.com Racing, waar hij druk mee in de weer is. Sommigen zien dit echter als een afleiding voor de Nederlander. Voormalig teammanager Eddie Jordan, die wekelijks bij Coulthard aanschuift voor de Formula For Succes-podcast, benadrukte eerder al dat hij Verstappen een raceverbod op zou leggen als zijn simrace-verplichtingen zijn Formule 1-prestaties in de weg zouden staan.

Coulthard denkt daar echter anders over. "Ik zie niet in hoe simracen je ineens een slechtere coureur kan maken, want die technologie is tegenwoordig zo ontzettend goed. Dat realiteitsgevoel mist natuurlijk en ook eventuele fysieke consequenties ontbreken, maar als je in een team begint aan zo'n race van zes of zelfs 24 uur, wil je niemand teleurstellen. Dat is echt onderdeel van teamsporten en dat is ook wat een coureur een goede teamspeler maakt."

"Ik denk dat Max op dit moment alle handvatten aangrijpt die hem aangeboden worden en dat hij het beste maakt van wat de wereld hem vandaag de dag te bieden heeft. Naast het feit dat ik uiteraard denk dat hij van nature gewoon briljant is."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'