Coureur beschuldigt 'fans' van vals spel bij Formule E

09 feb. 08:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule E-coureur Daniel Abt heeft aangegeven dat er vals gespeeld wordt bij de Fanboost. Fans kunnen wereldwijd stemmen op hun favoriete coureur om die een powerboost te geven.

Wordt er gerotzooid met de fanboost?

Het stemmen voor de Fanboost verloopt volgens Abt niet eerlijk. Op basis van het aantal stemmen krijgen drie coureurs een powerboost van 100KJ tijdens de race. Hiermee zijn ze in het voordeel ten opzichte van andere coureurs.

Volgens Abt wordt er gefraudeerd bij het stemmen, zo laat hij zijn fans weten.

"Ik weet dat jullie allemaal je best doen door op mij te stemmen. Er zijn helaas nog coureurs die het systeem gebruiken om vals te spelen. Dat zeg ik niet omdat ik een slechte verliezer ben, maar omdat ik daar bewijs voor heb." 

"Mensen hebben mij daarover geïnformeerd. Wij stonden aan kop in de tussenstand, maar opeens kregen coureurs s'nachts veel stemmen. Deze waren allemaal afkomstig uit twaalf Chinese steden."

"Ze moeten er fantastische fans hebben... De organisatie van de Formule E is op de hoogte, maar kan niets doen vanwege gebrek aan bewijs. Het is een catastrofe en ik ben er echt boos om."

Het is en blijft een bijzonder iets dat fans invloed hebben op het verloop van een race. Dat er gefraudeerd wordt met online stemmen is ook niet nieuw. Zo liep in de Formule 1 de 'driver of the day award' in het verleden uit op een fiasco. Door overijverige 'fans' won Max Verstappen de prijs zelfs als hij uitviel. Daarop heeft de Formule 1 organisatie (onbekende) maatregelen genomen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen