Coureur crash Circuit Zandvoort overleden

07 sep. 2017 17:24 Rik Alkema 0 reacties
Afgelopen zaterdag vond er een zeer zware crash plaats op het circuit van Zandvoort. Tijdens de Historic GP verloor David Ferrer de macht over het stuur, waarna hij zeer zwaar crashte. Ferrer werd na een reddingsoperatie overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij vandaag is overleden.

Coureur die crashte tijdens Historic GP overleden

Ferrer reed tijdens de Historic GP, waarbij Formule 1-auto's over het circuit van Zandvoort racen, een March 701 uit 1970. In de Arie Luyendijkbocht, bij het opkomen van het rechte stuk, ging het mis.

Beelden van de crash stonden binnen een mum van tijd op Twitter en de schade was niet te overzien, de March lag in een aantal delen op de baan.

Marshalls snelden direct te hulpen en Ferrer werd op het circuit gereanimeerd. Daarna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Vandaag maakte de FIA bekend dat de 62-jarige Fransman is overleden aan zijn verwondingen.

De FIA kwam vandaag met een officieel statement over de situatie van Ferrer. 

"Tot onze grote spijt moeten we mededelen dat David Ferrer helaas is overleden aan zijn verwondingen na het incident op het circuit van Zandvoort. De FIA betuigt haar diepste medeleven aan de familie en vrienden van David en wensen hen allen veel sterkte in deze moeilijke tijd."

De FIA onderzoekt momenteel wat de oorzaak van de crash is en hoe Ferrer zulke zware verwondingen op heeft kunnen lopen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen