Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coureur crash Circuit Zandvoort overleden

Afgelopen zaterdag vond er een zeer zware crash plaats op het circuit van Zandvoort. Tijdens de Historic GP verloor David Ferrer de macht over het stuur, waarna hij zeer zwaar crashte. Ferrer werd na een reddingsoperatie overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij vandaag is overleden.

Ferrer reed tijdens de Historic GP, waarbij Formule 1-auto's over het circuit van Zandvoort racen, een March 701 uit 1970. In de Arie Luyendijkbocht, bij het opkomen van het rechte stuk, ging het mis. Beelden van de crash stonden binnen een mum van tijd op Twitter en de schade was niet te overzien, de March lag in een aantal delen op de baan. Marshalls snelden direct te hulpen en Ferrer werd op het circuit gereanimeerd. Daarna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Vandaag maakte de FIA bekend dat de 62-jarige Fransman is overleden aan zijn verwondingen.

De FIA kwam vandaag met een officieel statement over de situatie van Ferrer. "Tot onze grote spijt moeten we mededelen dat David Ferrer helaas is overleden aan zijn verwondingen na het incident op het circuit van Zandvoort. De FIA betuigt haar diepste medeleven aan de familie en vrienden van David en wensen hen allen veel sterkte in deze moeilijke tijd." De FIA onderzoekt momenteel wat de oorzaak van de crash is en hoe Ferrer zulke zware verwondingen op heeft kunnen lopen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'