Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix België 2019

"Coureur kan op Monza meer het verschil maken dan op Spa"

De Formule 1-coureurs en fans maken zich op voor twee races op schitterende historische circuits. Zowel Monza als Spa zorgen voor nostalgische gedachten. Het circuit in de Ardennen lijkt het meest uitdagende te zijn van de twee, maar volgens oud coureur Emanuele Pirro is dat een verkeerde aanname.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens de Italiaan is juist het Autodromo van Monza een ontzettend uitdagende baan voor de F1-piloten: "Laat ik duidelijk zijn, zowel Spa als Monza zijn prachtige circuits voor de coureurs en fans. Toch denk ik dat de meeste mensen niet door hebben hoe moeilijk het is om op het circuit van Monza een goede ronde te rijden, laat staan meerdere goede ronden. Met alleen een goede motor achterin de wagen kom je er niet", aldus Pirro in exclusief interview met RacingNews365.

"Doordat je op het circuit van Spa hebt te maken met veel snelle en vloeiende bochten ziet het eruit alsof het een moeilijke baan is voor de coureurs. Toch kun je als coureur niet veel verschil maken in snelle bochten, daarvoor heb je langzame bochten nodig. Op Monza heb je te maken met een hoge topsnelheid en moet je bij de diverse chicanes keihard in de remmen! Het is ontzettend moeilijk om precies op het juiste moment te remmen en dit ronde na ronde te herhalen."

Volgens de vijfvoudig Le Mans-winnaar zorgt juist dat aspect van Monza ervoor dat de baan nog uitdagender is dan het circuit van Spa-Francorchamps. "Spa is door de vloeiendere bochten een eenvoudiger circuit dan Monza in mijn ogen. Op Monza is de Parabolica ook een vloeiende bocht, maar toch is dit een van de moeilijkste bochten van het jaar, zelfs nu dat ze er een grote uitloopstrook hebben neergelegd."

Overigens denkt Pirro wel dat een ronde op Spa de coureurs meer voldoening geeft: "Doordat je in Spa ook op en af gaat en het feit dat je constant met vloeiende bochten hebt te maken, geniet je als coureur ontzettend. Een ronde op het Ardennencircuit geeft de coureurs dan ook meer voldoening, ondanks dat ze op Monza meer het verschil kunnen maken."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

2 reacties

    Special Vijf dingen die je nog niet wist over Sebastian Vettel