Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Coureurs pleiten vóór afschaffen 'nutteloze' mediadag

De 'media-donderdag' wordt vanaf 2021 geschrapt en verplaatst naar de vrijdag, maar de Formule 1-coureurs denken niet dat dat het gewenste effect zal hebben.

Verstappen Frankrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vanaf het seizoen 2021 zullen de mediadonderdagen in aangepaste vorm op vrijdag, tezamen met de eerste en tweede vrije training van een Grand Prix, plaatsvinden. Een van de achterliggende redenen van deze beslissing is dat de kalender momenteel uitpuilt, waardoor de lasten voor de coureurs en alle anderen in en rond de Formule 1-paddock iets zullen worden verlicht.

Toch vrezen de coureurs dat deze stap slechts de weg vrijmaakt voor de wensen van de nieuwe Formule 1-bazen, die de kalender graag nóg verder uitgebreid zien worden, naar een race of 25 per seizoen, zo merkt Carlos Sainz op: "Ik ben er zwaar op tegen dat de racekalender nog verder wordt uitgebreid, maar we bereiden ons wel op het ergste voor."

"Het hebben van een extra vrije dag compenseert naar mijn mening niet voor het afwerken van 25 races per kalender jaar die we in de toekomst zullen hebben", aldus de licht gepikeerde McLaren-coureur tegenover onder andere Motorsport Total.

Voor Kimi Raikkonen kan de afschaffing van het media-circus op donderdag niet snel genoeg komen: "Stop met die tijdsverspilling! De helft van de tijd vallen we in herhaling en zeggen we precies hetzelfde als de week daarvoor. Het is een compleet nutteloze dag. Als het aan mij ligt voeren we dit al in 2020 in", aldus de stoïcijnse Fin, waarvan de kans overigens aanwezig is dat het komende jaar zijn laatste zal zijn in de Formule 1.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez