Coureurs vegen vloer aan met Carmen Jorda

06 mrt. 2018 09:42 Jan van der Burgt 0 reacties

Carmen Jorda maakt zich bepaald niet populair. Door als voorvechter van vrouwen in de autosport op te merken dat vrouwen fysiek niet sterk genoeg zijn voor de Formule 1 jaagt ze niet alleen vrouwen tegen zich in het harnas, maar ook mannen. 

Zo reageert Jenson Button via twitter op de opmerkingen dat vrouwen zich beter kunnen focussen op de fysiek minder zware Formule E. Strekking van zijn verhaal: "Het zijn niet jouw fysieke beperkingen die het probleem vormen." 

Button noemt daarbij de naam van Danica Patrick. De voormalig Indycar-racewinnares staat bekend om haar zware trainingsroutines en kan zich volgens Button fysiek met de sterkste mannen in de Formule 1 meten.

Ook de Britse coureur Pippa Mann laat geen spaan heel van Jorda's laatste uitlatingen: "Ze weet toch dat we als Indycar-coureur zoveel gespierder zijn omdat onze auto's geen stuurbekrachtiging hebben? Maar ondertussen doen vrouwen hier wel mee aan bijvoorbeeld de Indy 500 en zijn ze nog succesvol ook."

Voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz toont zich eveneens teleurgesteld in Carmen Jorda. In een tweet reageert Wurz dat als meer ouders hun dochter in plaats van zoon meenemen naar de kartbaan, vrouwen vanzelf doordringen tot de top: "Want de stopwatch maakt geen onderscheid tussen man en vrouw."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen