© McLaren

Nieuwsoverzicht

"Coureurs zijn als Kleenex: zodra ze niet meer goed zijn, gooi je ze eruit"

25 okt. 2018 10:30 René Oudman 1 reacties
Stoffel Vandoorne moet de Formule 1 na dit seizoen noodgedwongen verlaten en menigeen noemt dat een jammerlijke ontwikkeling. De 26-jarige Belg stond jarenlang te boek als toptalent, in de koningsklasse kwam het er tot dusver niet uit. Landgenoot Thierry Boutsen, goed voor drie GP-zeges, meent dat Vandoorne het volledig aan zichzelf te wijten heeft.

In zijn twee volledige Formule 1-seizoenen had Vandoorne het te stellen met Fernando Alonso als teamgenoot. De gewezen Spanjaard gaf de Belg met name in 2018 op zijn falie. Het teaminterne kwalificatieduel staat 18-0. Qua punten is het 50-8 voor Alonso.

Boutsen meent dat het gedwongen vertrek van Vandoorne niet als donderslag bij heldere hemel kwam. "Stoffel heeft twee jaar de kans gehad, maar om diverse redenen heeft hij zijn ware ik nooit kunnen tonen", spreekt de voormalig Formule 1-coureur bij RTBF. "Stoffel had minstens even snel als Alonso moeten zijn", vindt de 61-jarige.

Dat Vandoorne wordt geslachtofferd is volgens Boutsen een logische optelsom. "Dat vind ik erg jammer, maar zo gaat het tegenwoordig nu eenmaal in de Formule 1. Coureurs zijn als Kleenex: zodra ze niet goed meer zijn, worden ze eruit gegooid."

Vandoorne wordt vervangen door het jonge Britse talent Lando Norris. De Belg zoekt zijn heil in de elektrische Formule E-klasse, waar hij voor het satellietteam van Mercedes aan de slag mag.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen