Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Coureurs zijn als Kleenex: zodra ze niet meer goed zijn, gooi je ze eruit"

Stoffel Vandoorne moet de Formule 1 na dit seizoen noodgedwongen verlaten en menigeen noemt dat een jammerlijke ontwikkeling. De 26-jarige Belg stond jarenlang te boek als toptalent, in de koningsklasse kwam het er tot dusver niet uit. Landgenoot Thierry Boutsen, goed voor drie GP-zeges, meent dat Vandoorne het volledig aan zichzelf te wijten heeft.

In zijn twee volledige Formule 1-seizoenen had Vandoorne het te stellen met Fernando Alonso als teamgenoot. De gewezen Spanjaard gaf de Belg met name in 2018 op zijn falie. Het teaminterne kwalificatieduel staat 18-0. Qua punten is het 50-8 voor Alonso.

Boutsen meent dat het gedwongen vertrek van Vandoorne niet als donderslag bij heldere hemel kwam. "Stoffel heeft twee jaar de kans gehad, maar om diverse redenen heeft hij zijn ware ik nooit kunnen tonen", spreekt de voormalig Formule 1-coureur bij RTBF. "Stoffel had minstens even snel als Alonso moeten zijn", vindt de 61-jarige. Dat Vandoorne wordt geslachtofferd is volgens Boutsen een logische optelsom. "Dat vind ik erg jammer, maar zo gaat het tegenwoordig nu eenmaal in de Formule 1. Coureurs zijn als Kleenex: zodra ze niet goed meer zijn, worden ze eruit gegooid." Vandoorne wordt vervangen door het jonge Britse talent Lando Norris. De Belg zoekt zijn heil in de elektrische Formule E-klasse, waar hij voor het satellietteam van Mercedes aan de slag mag.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'