Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
Quali za 27 mrt
Race zo 28 mrt
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
Quali za 17 apr
Race zo 18 apr
bhr
Fallback flag
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
Fallback flag
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
za 11 dec - zo 12 dec
Quali zo 12 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Bahrein
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Formule 1 2020

Coureurs zijn glad asfalt beu: "Hier hoort Formule 1 niet over te gaan"

Een keer een raceweekend zoals we in Turkije zagen, is leuk, maar dat moet niet de norm worden. Dat is de stellige mening van de coureurs die zich vorig weekend op een spekglad Istanbul Park begaven. "Formule 1 draait om pushen, maar daar zijn we hier helemaal niet aan toegekomen."

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Fans van de Formule 1 zullen waarschijnlijk voor de buis gekluisterd hebben gezeten tijdens de Grand Prix van Turkije. Vanaf de eerste vrije training op vrijdag tot de laatste ronde van de race op zondag glibberden en gleden de coureurs over het asfalt richting de finishlijn. Spektakel gegarandeerd, net als onvoorspelbaarheid, want wie er zou gaan winnen, was van tevoren onmogelijk te zeggen.

Voordat de Formule 1 in Istanboel arriveerde, was men helemaal op de komst van de koningsklasse voorbereid. Zo had men op Istanbul Park een compleet nieuwe laag asfalt neergelegd. Maar zoals we ook in Portimao zagen, zorgt dat er juist eerder voor dat de coureurs erg veel moeite hebben om grip te vinden. Dat had men achteraf beter eerder kunnen doen, zegt wedstrijdleider Michael Masi. "Er moesten nogal wat wijzigingen aan de baan aangebracht worden, want de laatste keer dat de FIA de baan keurde was in 2017. We erkennen dat de omvangrijke voorbereidingen in heel korte tijd moesten worden afgewerkt", zo wordt hij geciteerd door Speedweek.

Op vrijdag zorgde dat al voor veel gladheid, maar dat werd nog erger nadat het zaterdag en zondag begon te regenen op het circuit. "Het was abnormaal", zegt Ricciardo daarover tegen onder meer RacingNews365. Hij en veel andere Formule 1-prominenten hekelen vooral dat de teams niet kunnen laten zien hoe snel hun auto wel niet is. "Waarom stoppen we eigenlijk zoveel tijd en moeite in de auto's, als we niet eens de limiet kunnen opzoeken? We konden dit weekend niet pushen. Natuurlijk was het lastig en spannend, maar vanuit coureursoogpunt is het moeilijk om hier veel voldoening uit te halen. Ik snap dat het lastig is, omdat ze zo laat de kalender moesten vaststellen. Maar ik zou niemand meer adviseren om zo kort voordat wij hier komen de baan opnieuw te asfalteren."

Williams-coureur George Russell uit zich in soortgelijke bewoordingen. "Dit weekend ging niet over datgene waar de Formule 1 over hoort te gaan. Ik weet zeker dat het een geweldige show was en ik weet zeker dat, als ik zelf thuis op de bank zat, er met spanning naar had zitten kijken, maar het was voor iedereen hier gewoon een loterij."

"Het was frustrerend om de mogelijkheden van het circuit hier te kunnen gebruiken", verwijst de Brit naar de snelle bochten en de hoge hoeveelheid grip die je nodig hebt om echt snel te gaan op Istanbul Park. "Ik denk dat iedereen het geweldig vond om hier naartoe te gaan, maar vanaf het eerste rondje hadden we absoluut geen grip. In de Formule 1 wil je de beste auto's, coureurs, teams en circuits zien en kijken wat ze kunnen. En dit weekend gebeurde dat duidelijk niet", aldus Russell, die niemand de schuld wil geven van de gladde omstandigheden.

Dat de Formule 1 moet draaien om het beste van het beste van de autosport is ook de mening van McLaren-teambaas Andreas Seidl. "Natuurlijk wil iedereen gevechten, inhaalacties en steeds andere auto's vooraan het veld zien. Maar de Formule 1 draait ook om wie de best presterende auto heeft, in normale omstandigheden. Dan is het ook normaal dat de beste auto vooraan start in de kwalificatie en vooraan start in de race. Ook dat is het DNA van de Formule 1."

Met medewerking van Dieter Rencken.

RacingNews365 staat niet stil. In enkele jaren tijd groeide deze website uit tot hét nummer één Formule 1-platform van Nederland met miljoenen bezoekers, maar nu is het tijd om de rest van de wereld te veroveren. Na maanden van zorgvuldige voorbereiding hebben we nu ook een Engelstalige website gelanceerd.

Bezoek de Engelstalige website!

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Turkije 2020

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Turkije die verreden wordt op Istanbul Park.

3 reacties