Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Crash en tweede tijd voor Max Verstappen in derde training Monaco

Red Bull dicteerde ook in de derde en laatste vrije training in Monaco het tempo. Daniel Ricciardo was opnieuw de snelste, vóór Max Verstappen, die zijn sessie beëindigde met een flinke crash.

Het is na vijf minuten trainen Kimi Raikkonen die op de hypersofts als eerste een tijd op de klokken zet, terwijl Max Verstappen en Daniel Ricciardo een installation lap afwerken op de supersofts.

De Mercedes-coureurs beginnen rommelig aan hun derde trainingssessie. Hamilton gaat rechtdoor in de chicane na de tunnel, terwijl Bottas iets te enthousiast zijn bolide achterstevoren zet in een poging een lock-up zo snel mogelijk goed te maken. Hij schuift achterwaarts de muur in, maar zonder grote gevolgen.

De eerste die onder de tijd van Raikkonen duikt is Lewis Hamilton, ook rijdend op de hypersofts. Zodra ook de Red Bull-coureurs dat voorbeeld volgen, herstellen ze direct de rangorde door de plaatsen één en twee voor hun op te eisen.

De twee wisselen elkaar enkele keren af aan kop van het veld, totdat Verstappen er eens echt goed voor gaat zitten en het baanrecord scherper stelt met 1:11.787.

Achter de Red Bulls zijn het de Ferrari's die in de derde training het tempo nog enigszins kunnen volgen, terwijl Mercedes een halve seconde toegeeft op Verstappen.

Met nog tien minuten te gaan gaat Verstappen nog maar eens naar buiten voor een performance run op een nieuw setje hypersofts. Bij het uitkomen van het zwembad-gedeelte stuurt hij echter te vroeg in, waardoor hij aan de binnenkant de muur raakt en aan de overkant stuurloos de muur in belandt. Het is een exacte kopie van zijn crash van twee jaar geleden in de kwalificatie.

De sessie wordt voor nog een paar minuten hervat. Daniel Ricciardo maakt van de gelegenheid gebruik om toch nog de snelste tijd van Max Verstappen af te pakken. Het verschil bedraagt slechts één tiende. De Nederlander blijft ondanks zijn crash tweede.

Verder vallen in de top tien de namen van Brendon Hartley en Sergey Sirotkin op. Eerstgenoemde staat onder druk om te presteren, maar was zijn sneller geachte teamgenoot te snel af. Hekkensluiter is Marcus Ericsson.