Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Crash met Bottas was realitycheck voor Russell: "Een belangrijke les"

Na zijn crash met Valtteri Bottas in de Grand Prix van Emilia-Romagna, besefte George Russell dat zijn carrière er ook heel anders uit had kunnen zien. Zijn hele toekomst stond naar eigen zeggen door dat ene moment op het spel.

Williams F1 42342 Lo Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Niet alleen betekende zijn crash met Valtteri Bottas in Imola einde race, het had achteraf gezien ook zijn carrière flink kunnen verpesten, denkt George Russell. De Williams-coureur klapte tegen de Mercedes aan en ging boos verhaal halen. Achteraf was dat niet zo handig, zo bekent de Brit in de F1 Nation Podcast.

"Dat was nogal een realitycheck. In een fractie van een seconde ga je van hero naar zero en verandert je complete perceptie, waardoor ook je hele toekomst kan veranderen", zegt Russell.

"Dat was een belangrijke les voor mij in hoe ik mezelf na een crash en voor de media moet gedragen. Ook wat betreft de crash zelf en hoe dingen zich ontvouwden, of het nou de juiste beslissing was om in het gat te duiken of niet en alles daar omheen."

Russell heeft er naar eigen zeggen van geleerd en beseft bovendien dat hij dit soort fouten niet meer kon maken. "Iedereen had zijn eigen mening over of het zijn fout was of de mijne. Ik heb er natuurlijk mijn eigen kijk op en mijn eigen redenen waarom ik ervoor ging. In een gat duiken is één ding, maar hoe je er na afloop mee omgaat als het niet is gegaan zoals je wilde is een heel ander verhaal."

Ook interessant:

Bezorgt Max Verstappen de Britten, inclusief Lewis Hamilton, dit weekend de volgende grote kater? Tom Coronel en Ruud Dimmers spreken zich hierover uit in de F1-podcast van RacingNews365 met host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto