Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Crashes van meerdere coureurs zorgen voor chaos in slotfase GP Canada

Sergio Perez is voor de tweede keer op rij uitgevallen in een Formule 1-race. Hij kwam met een kapotte achtervleugel naar binnen. Hij kwam te veel op het natte gedeelte van de baan en kwam met de achterkant in de muur terecht. Carlos Sainz viel min of meer op hetzelfde moment uit, net als Alexander Albon.

Sergio Perez is met nog ruim vijftien ronden te rijden uitgevallen in de Formule 1 Grand Prix van Canada. Hij verloor de controle over zijn Red Bull in de bochtencombinatie 6 en 7 en kwam met de achterkant van de RB20 in de muur terecht. Met de beschadigde achterkant kwam hij nog in de pitstraat, maar zette zijn auto in de pitbox.

Niet veel later stond Alexander Albon ineens stil en dat had alles te maken met een touché met Carlos Sainz. De Spanjaard spinde in dezelfde bochtencombinatie als Perez. Albon probeerde om de Ferrari te ontwijken, maar dat lukte hem niet. De touché was te zwaar om verder te gaan. Sainz reed nog wel verder, maar moest zijn auto ook naar binnen brengen. Eerder viel Charles Leclerc al uit, waardoor Ferrari met nul punten huiswaarts keert. Datzelfde geldt voor het team van Williams.

Bekijk hieronder de beelden!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen