Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Crisis bij Ferrari? Directie grijpt hard in na mislukte races

Het Formule 1 team van Ferrari kende een gitzwart weekend in Maleisië. Na de dubbele uitvalbeurt in Singapore, werd het team geplaagd door technische problemen in Maleisië. Onacceptabel, aldus president Marchionne.

De droom van de wereldtitel in 2017 veranderde de afgelopen twee GP's in een nachtmerrie. Eerst was er de startcrash in Singapore waarbij de beide coureurs uitvielen en Vettel de leiding in het WK verloor. Dit weekend volgde een technische nachtmerrie op het circuit van Sepang. Sebastian Vettel kon niet eens deelnemen aan de kwalificatie door een probleem met de power unit. Teamgenoot Raikkonen kwalificeerde zich als tweede, maar kon de race niet eens starten. Onderzoek van Ferrari leerde dat problemen met de nieuwe luchtinlaat van de auto zorgden voor het technisch falen. Ferrari-president Sergio Marchionne heeft genoeg gezien en treft passende maatregelen. De bezem gaat door het F1-team, waarbij de motorenafdeling het moet ontgelden. " We hadden gisteren de snelheid om met onze beide coureurs de race te winnen. Dat is een feit en we hadden in Singapore ook moeten winnen. Het is een feit dat we een erg jong team op onze motorenafdeling hebben werken wat voor problemen zorgt. Daarnaast zijn sommige onderdelen in onze motor niet goed genoeg voor onze bolides." " We grijpen nu in en werken aan een oplossing.Ferrari mag van geluk spreken dat we deze problemen niet eerder ondervonden."

Marchionne is boos dat de problemen niet tijdens de tests in de fabriek naar voren kwamen. " We werken intensief samen met de kwaliteitsafdeling en nemen op organisatorisch vlak maatregelen. Dat we deze problemen hebben tijdens een Grand Prix-weekend maakt ons boos. Het is geen probleem als deze problemen tijdens een test in de fabriek optreden, maar wel als je niet eens kan starten aan een race vanaf de tweede plaats." Sebastian Vettel knokte zich vanaf een twintigste startplaats naar een mooie vierde plaats. Hiermee houdt hij de schade in het WK beperkt, maar de snelheid van de Ferrari was goed genoeg voor de zege. Kimi Raikkonen werd vanaf de grid de pitbox ingeduwd, maar kon de wedstrijd niet aanvangen.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024