Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Crisis bij Williams: problemen met auto fundamenteel

Het Formule 1-team van Williams gaat een loodzwaar jaar tegemoet. De problemen met de FW42 zijn groter dan aanvankelijk werd gedacht.

Williams miste de eerste twee testdagen voor het nieuwe seizoen door problemen met het ontwerp van de auto. Een grote ontwerpfout bij de vloer van de auto zorgde ervoor dat het team met vertraging begon aan de voorbereidende testdagen. Daar bleek de FW42 al geen wonder en in Melbourne werd dit bevestigd. Technisch directeur Paddy Lowe, de man die de Britse renstal terug moest brengen naar de top, is (tijdelijk) de wacht aangezegd en een snelle oplossing voor de problemen is niet in de maak.

De ooit zo succesvolle Britse renstal rijdt momenteel stijf achteraan. Robert Kubica en George Russell betitelden hun auto als onbestuurbaar en onvoorspelbaar. Het laatste resulteerde in een touché met de muur voor Kubica.

Russell is na de kwalificatie duidelijk: "Er is een fundamenteel probleem, wat ik niet wil bespreken in de media. We begrijpen wat het probleem is, maar dat betekent niet dat we dit morgen verholpen hebben."

"Om dit fundamentele probleem op te lossen zijn we maanden verder, om het te ontwikkelen, te testen en te ontwerpen. Het lijkt er dus op dat het nog een behoorlijk aantal races zal duren voordat we mee kunnen vechten."

De rookie probeert desondanks positief te blijven: "Ik denk dat als we ons probleem opgelost hebben, dat voor een aanzienlijke stap voorwaarts zorgt. Waarschijnlijk rijden we dan nog altijd achterin het veld, maar dan hebben we wel de kans om met anderen te vechten, wat we op dit moment niet kunnen."

Russell kwalificeerde zichzelf als negentiende en kwam ruim één seconde tekort ten opzichte van de nummer achttien. Teamgenoot Robert Kubica gaf zelfs drie seconden toe ten opzichte van de eerste concurrent. Ten opzichte van de poleposition van Lewis Hamilton kwam de snelste Williams-coureur bijna vier seconden tekort.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"