Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Criticasters Verstappen de mond gesnoerd: "Je kan er niet meer omheen"

David Coulthard blikt terug op een exceptioneel Formule 1-seizoen van Max Verstappen en Red Bull. Niemand kan volgens Coulthard meer ontkennen dat de Nederlander een van de allergrootsten is.

Vijftien overwinningen voor Max Verstappen, de Nederlander die zich sinds de GP van Japan dit jaar 'tweevoudig wereldkampioen' mag noemen. Het was een jaar met veel hoogtepunten voor Red Bull. Het is iets waar de hele familie van de Oostenrijkse renstal, waaronder David Coulthard, maar al te graag op terugkijkt. Coulthard zag Red Bull alle records verbreken. "Statistisch gezien is dit het meest succesvolle seizoen ooit van het team", zo begint hij in de Fast Lane Podcast . "Sebastian Vettel zal het er misschien niet helemaal mee eens zijn na zijn dominante seizoenen bij het team, maar ik vond het erg indrukwekkend. Vooral na de veranderingen van 2021 op 2022." "En dat terwijl ze nog tot aan Abu Dhabi aan het strijden waren voor het kampioenschap. Je weet wel, die hele rustige race die niemand zich nog kan herinneren", lacht de voormalig Red Bull Formule 1-coureur, die tijdens de openingsraces van het seizoen niet had verwacht dat Verstappen ging domineren. "Het zag er niet uit alsof hij één was met de auto toen."

Coulthard: 'Verstappen tussen de F1-grootheden'

Na een lastige start van 2022 ging het vele malen beter bij Verstappen. Red Bull loste de korte betrouwbaarheidsproblemen op en even later domineerde de Limburger het seizoen. Coulthard vervolgt: "Hij overkwam de moeilijkheden en zijn echte potentie kwam vrij met zijn rijstijl. Hij was Michael Schumacher, Lewis Hamilton of Ayrton Senna. Kies je favoriete kampioen en zet er 'net als' voor!" "Of je nou een fan van Max bent of niet, je kan niet meer om zijn kwaliteiten heen in zijn wereldkampioenschap afgelopen jaar. Fan of niet: je moet erkennen dat het een hele speciale is geweest." "Dat is uiteindelijk ook waar we naar zoeken in de sportwereld en vooral in de Formule 1. Je kijkt naar het exceptionele en je moet hem zonder twijfel in die categorie plaatsen. Zelfs de criticasters: hij staat daar tussen de allergrootsten", zo sluit Coulthard af.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'