Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda weet: "Zonder deze superhelden was ik puntloos gebleven"

Yuki Tsunoda pakte tijdens de Grand Prix van Japan een knappe tiende plaats. Dat leverde een belangrijk punt voor hemzelf en Visa Cash App RB (RB) op. De Japanner voelde de druk van het thuispubliek en was na afloop heel blij dat hij ze had terugbetaald met dit resultaat.

XPB 1270398 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De race in Suzuka zal bij de Japanse fans nog lang in het geheugen staan. Voor het eerst sinds Kamui Kobayashi in 2012 pakte een Japanse coureur punten tijdens de race in eigen land. Yuki Tsunoda was na de race dan ook enorm blij met zijn resultaat.

"De energie die ik elke ronde weer voelde van de Japanse fans was heel speciaal", vertelt Tsunoda tegen F1 TV. Ondanks de grote steun, had de Japanner wel moeite tijdens de race. "We hadden moeite met de eerste start, waar ik meteen twee plekken verloor. Bij de herstart pakte ik die twee plekken gelukkig meteen terug, waarna ik mijn eigen snelheid kon rijden. Bij de herstart had ik de zachte band waar ik me comfortabel op voelde. Vanaf dat moment hadden we een goede snelheid te pakken."

Een belangrijk moment in de strijd om het laatste punt was het moment waarop maar liefst vijf auto's tegelijk naar binnen kwamen, waaronder Tsunoda zelf. De Japanner won uiteindelijk deze strijd en looft daarom zijn pitcrew. "Ze waren geweldig, het waren net superhelden! Dat was te gek. Alleen maar credits naar het team, want zonder die prestatie had ik vandaag geen punt kunnen pakken."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco