Crutchlow is ziek van actie Moto2-rijder: "Fenati levenslang schorsen"

10 sep. 2018 10:30 René Oudman 0 reacties
De MotoGP streek afgelopen weekend neer op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, maar de topklasse van het motorracen werd voor één keer in de schaduw gezet door de Moto2. Aldaar vond namelijk een bizar incident plaats.

De Italiaanse coureur Romano Fenati kneep namelijk op het rechte stuk, op volle snelheid, in de remhendel van concurrent Stefano Manzi. Fenati werd uit de wedstrijd gehaald en moet de komende twee Grands Prix uitzitten vanwege een schorsing.

Cal Crutchlow, die in de MotoGP-race achter Andrea Dovizioso en Marc Márquez als derde over de eindstreep kwam, had geen goed woord over voor Moto2-rijder Fenati. "Hij zou nooit weer moeten kunnen racen", fulmineerde de Brit. "Toen hij terug kwam gewandeld in de garage, hadden zijn teamleden hem eruit moeten schoppen."

"Dit kan je gewoon niet flikken", klinkt de woeste Crutchlow. "We zetten onze levens op het spel. Natuurlijk zal er wel het een en ander vooraf zijn gegaan aan dit incident, dit is nu eenmaal een contactsport. De actie die hij uitvrat zou bestraft moeten worden met een levenslange schorsing. En begrijp me niet verkeerd: soms roep ik weleens iets in het heetst van de strijd, maar deze jongen heeft een serieus probleem."

Crutchlow wil tot slot het team van Fenati nog een tip meegeven. "Als ik zijn teamleider zou zijn, zou ik hem eruit trappen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen