Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Cynische Marko bedankt Wolff voor de nieuwe Formule 1-regels

Na de galavoorstelling van Max Verstappen heeft Helmut Marko zijn concurrent Toto Wolff bedankt voor de nieuwe regels die in zijn gegaan. Hij ziet dat de concurrentie er juist verder door is teruggevallen.

Vanaf de veertiende startplek (P13 als je de uit de pitstraat startende Pierre Gasly meetelt) wist Max Verstappen te domineren tijdens de Belgische Grand Prix. Met twee vingers in de neus reed hij de ene na de andere concurrent voorbij. Na afloop van de race verscheen Helmut Marko met een grote glimlach voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . "Alles was perfect!', jubelt hij. "De auto, de banden. We hadden het makkelijk." Niet alleen Max maakte indruk, ook over zijn Mexicaanse teamgenoot was Marko tevreden. "We zijn tevreden met de prestatie van Perez. Als je meer dan een seconde achter ligt tijdens de eerste training, dan is dit een goed resultaat."

Rem op de ontwikkeling?

Nu het gat tussen Verstappen en zijn concurrentie nog verder is gegroeid, kan Red Bull er misschien voor kiezen om de focus volledig op volgend jaar te leggen. Dat zijn ze zeker niet van plan, reageert Marko als hij gevraagd wordt of het team dat misschien overweegt. "Het is onze filosofie om door te blijven ontwikkelen. Het chassis blijft volgend jaar zo goed als hetzelfde. Misschien dat we iets moeten veranderen aan het chassis vanwege Toto's nieuwe richtlijnen", zo doelt hij op de nieuwe regels voor 2023 en de verduidelijkingen die in Spa zijn ingegaan en door Mercedes werden toegejuicht. "Die hebben dit weekend heel goed gewerkt! We bedanken hem. Het lijkt er zelfs op dat Mercedes nog verder is teruggevallen!", lacht Marko.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"