Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Cynische Norris haalt uit naar Perez: "Hij crasht wel vaker"

Lando Norris eindigde op de vijfde plaats tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De Brit werkte een sterke race af, maar werd wel nog lichtjes gehinderd door een touché met Sergio Perez. Norris is boos op de Red Bull-coureur.

Norris Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Lando Norris was de vijfde plaats het maximaal haalbare tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De McLaren-coureur kwam vrij vroeg naar binnen voor zijn eerste pitstop, die te lang duurde door een haperende wheel gun. Norris werd in de slotfase uitgedaagd door Sergio Perez en dat ging niet zonder contact. Perez plaatste een ambitieuze inhaalactie, raakte Norris en zou een straf van vijf seconden krijgen. Norris is vrij cynisch over het incident bij Viaplay.

"Dat was geweldig, het hoogtepunt van de race", stelt Norris. "Eerlijk gezegd had ik het al verwacht. Het is niets nieuws. Hij crasht wel vaker met andere coureurs. Ik had geen ruimte meer over, maar het beïnvloedde mijn race uiteindelijk niet echt. We hadden niet de snelheid om de coureurs voor ons te passeren."

Bekijk hieronder het interview met Norris en Perez bij Viaplay. De tekst gaat daarna verder.

De Brit legt tegenover onder meer RacingNews365 uitgebreider uit wat er precies gebeurde. Het cynisme is nog niet verdwenen. "Checo zat ervoor! Ik probeerde hem te laten passeren, want ik reed aan de rechterkant en miste de apex. Op een of andere manier kreeg hij het toch voor elkaar om me te raken, heel knap."

"Het was duidelijk waar wij het lastig hadden tijdens de race", vervolgt Norris zijn verhaal. "Het ging niet zo goed in de langzame bochten. Misschien hadden we wel wat meer verwacht van deze race, zeker door de koelere temperaturen. We missen nog wat. Ik moest heel erg mijn best doen om Mercedes en Ferrari bij te houden, waardoor ik mijn banden verpestte. Wel hebben we ons doel bereikt en Aston Martin verslagen in het constructeurskampioenschap."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein