Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Cynische Verstappen hekelt sprintrace in China: "Héél slim om dat te doen"

Met de Grand Prix van China, die over ruim een week plaatsvindt, staat ook gelijk de eerste sprintrace van het jaar op het programma. Daar zijn verschillende topcoureurs niet over te spreken, waaronder Max Verstappen.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van China wordt voor het eerst sinds 2019 weer verreden. Maar er is ook besloten om daar gelijk de eerste sprintrace van het jaar te verrijden, met als gevolg dat er maar één vrije training is voor de teams. En dat terwijl er dus een hoop onbekende factoren zijn voor de constructeurs in de koningsklasse van de autosport.

Max Verstappen spreekt zich duidelijk uit over de beslissing. "Het is héél slim om dat te doen", zo zegt de Nederlander met een sarcastische ondertoon. "Ik denk niet dat het geweldig is. Want als je een tijdje niet op een bepaald circuit bent geweest, dan denk ik dat je nooit weet wat je daar gaat meemaken. Het zou dus beter zijn geweest om daar een normaal raceweekend te hebben."

"Maar van de andere kant zorgt het er waarschijnlijk voor dat het wat pittiger wordt en dat zien ze misschien graag. Vanuit het rijdersperspectief en vanuit de kant van de performance denk ik niet dat het het slimste is om te doen. Maar we zullen zien wat we er krijgen. Ik heb er altijd graag gereden, hopelijk kunnen we zo goed mogelijk van start gaan en ik hoop dat we niet te veel dingen aan de auto hoeven te finetunen", zo is de mening van de drievoudig wereldkampioen.

Istanbul 2.0?

Zijn teamgenoot Sergio Perez richt zich dan weer op hele andere problemen die we eerder dit seizoen in Bahrein al zagen. "Ik hoop alleen dat er geen problemen zijn met bijvoorbeeld de afvoerputten. Ik denk dat de sprintrace voor de show waarschijnlijk goed is. Maar ik denk dat de voorbereiding heel moeilijk gaat worden, want ik heb daar bijvoorbeeld nog nooit geracet met Red Bull, dus we moeten heel wat dingen doen in één vrije training."

Ferrari-man Carlos Sainz prijst in eerste instantie het Shanghai International Circuit. "Ik denk dat het een geweldig circuit is en voor iedereen een van de favorieten. Het is een geweldige baan om op te racen en het biedt goede inhaalmogelijkheden. Het is dus zinvol om daar een sprintrace te hebben", zo vertelt de Spanjaard. "Maar ik denk dat het geen goede keuze is om na vier of vijf jaar afwezigheid in China voor een sprintrace te kiezen. In een briefing met de FIA en Formule 1 hebben we gezegd dat we met dit soort auto's naar een circuit worden gestuurd met maar één uur trainingstijd en dat we daarna meteen doorgaan naar een kwalificatie."

"We hebben ook gehoord dat er een nieuw wegdek is aangelegd, dus Istanbul 2.0 is misschien wel mogelijk, al hoop ik van niet", zo doelt hij op het nieuwe asfalt dat werd aangelegd op Istanbul Park voor de race in 2020. Die race liep uit op een fiasco omdat de grip ver te zoeken was. "Het laat gewoon de onzekerheid zien. Misschien is het voor jullie thuis spannend, maar voor de engineers en coureurs is het iets dat we naar mijn mening niet moeten riskeren. Daarom moeten we een normaal weekend hebben."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Coronel overtuigd: "Verstappen zit dan gewoon in die Mercedes"