Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
Quali za 27 mrt
Race zo 28 mrt
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
Quali za 17 apr
Race zo 18 apr
bhr
Fallback flag
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
Fallback flag
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
za 11 dec - zo 12 dec
Quali zo 12 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Bahrein
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Max Verstappen

Waarom Verstappen volgend jaar door Honda om de titel kan strijden

Honda verdwijnt weliswaar in 2022 uit de sport, tot en met 31 december 2021 zullen ze alles geven voor Red Bull. Op die manier hoopt Red Bull volgend jaar te kunnen vechten om de wereldtitel met Mercedes. Alle voortekenen zijn in ieder geval veelbelovend.

Nu het chassis van Red Bull langzaam maar zeker beter wordt, kruipt het team steeds dichter op Mercedes. Qua motor legt het Oostenrijkse team het echter nog steeds overduidelijk af tegen het team van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Daar moet vanaf 2021 verandering in komen, en dan kan Verstappen vechten om de wereldtitel. In de podcast van RacingNews365 worden de kansen van de Nederlander voor 2021 uitgebreid besproken.

"Verstappen krijgt een compleet nieuwe motor", zo verzekert Formule 1-journalist Ruud Dimmers. "Dat is eigenlijk de motor die voor 2022 op het programma stond, maar ze hebben alles naar voren gehaald. Bij Red Bull zijn ze er van overtuigd dat het een betere stap zal zijn dan de stap die de motor van dit jaar heeft gemaakt. Dit jaar was dat zo'n 15 à 20 pk, volgend jaar moet het echt een grote stap zijn."

Want Honda heeft nog op een gebied flink te winnen ten opzichte van Mercedes, weet Dimmers. "Volgens Helmut Marko is het gat tussen Mercedes en Honda zo'n 15pk. Tom Coronel heeft eerder al uitgelegd hoe dat zit. Eigenlijk wil Honda veel winst maken op het hybride gedeelte van de motor, dat moet aanzienlijk verbeterd zijn in 2021."

Maar ook Mercedes zal weer een grote stap vooruit maken, toch? In de RN365-podcast betwijfelen ze dat. De koek moet een keer op zijn. "De ontwikkelingscurve van Mercedes zal een keer afvlakken en op het hybride gedeelte loopt Honda gewoon een stuk achter. Red Bull kan een paar seconde per ronde geen beroep doen op de hybride systemen, waardoor ze een paar tienden per ronde verliezen."

Als dat Honda inderdaad weet te lukken, is Verstappen volgend jaar van de partij. "Als ze dat gat verkleinen, dan zijn ze de spekkoper. Je ziet het veld nu ook al dichter bij elkaar komen. Het versterkt het geloof van Red Bull en Verstappen dat op het moment dat Honda de hybride systemen voor elkaar heeft het alleen nog maar aankomt op het chassis en niet meer op de motor."

Tom Coronel denkt dan ook dat aan de zee van overwinningen van Lewis Hamilton volgend jaar een einde komt. "Hamilton gaat het volgende seizoen niet eindigen met in totaal 110 overwinningen. Dat gaat niet gebeuren. Die toewijding heeft Honda uitgesproken, die toewijding om echt wel te laten zien dat ze niet met de staart tussen de benen zullen verdwijnen. Ze willen gewoon met een knaller uit de sport stappen."

Artikel gaat verder onder de afbeelding.

En daarna? In 2022? Hoe moet het dan verder met Red Bull en haar motoren? Er liggen volgens de mannen in de podcast verschillende scenario's op tafel, waarbij Red Bull de voorkeur geeft aan het overnemen van de Japanse krachtbron. "Ze willen door met de Honda-motoren en ze zijn met hen in gesprek om die motoren zelf in Milton Keynes in de fabriek te onderhouden."

"Marko heeft gezegd dat dat kan, maar dat kan alleen als er de ontwikkeling voor de motoren wordt bevroren per 2022, want anders moeten ze bij Red Bull zelf die motoren gaan onderhouden."

Zitten de andere motorleveranciers daar wil op te wachten? "Ja. Iedereen erkent het probleem nu Honda heeft aangegeven uit de sport te stappen. Bovendien wil eigenlijk niemand motoren leveren aan Red Bull. Mercedes wil dat niet doen, Renault die zou het alleen doen omdat het moet en Ferrari had zoiets van 'we hebben al drie teams', maar die willen sowieso niet verslagen worden door Red Bull."

Zelf de motor overnemen dus, dat lijkt het devies. Coronel legt uit: "Honda wil zelf in controle zijn. In combinatie met Honda was dat anders in vergelijking met Renault. Bij Honda was het 'hoe gaan we samen dit project aan?', terwijl Renault zei 'hier is de motor, bouw het chassis maar omheen'. Red Bull heeft nu aan Honda geproefd en daarom willen ze zelf in controle zijn."

"Bovendien mag je ook niet vergeten dat Honda er heel veel geld insteekt. Honda legt twintig miljoen in per jaar en ontwikkelt de motor, terwijl je bij een klantenteam zelf de motor moet betalen. Dat is al een verschil van zo'n veertig miljoen, dus dat slaat een aardig gat in je budget. Bovendien is er dag in dag uit iemand bezig met het ontwikkelen van jouw motor", zo verklaart Coronel de voorkeur van Red Bull voor het hebben van een eigen motor.

Luister nu de volledige Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen die ook ingaan op de situatie rondom Albon bij Red Bull en uitgebreid terugblikken op de Grand Prix van de Eifel.

RacingNews365 staat niet stil. In enkele jaren tijd groeide deze website uit tot hét nummer één Formule 1-platform van Nederland met miljoenen bezoekers, maar nu is het tijd om de rest van de wereld te veroveren. Na maanden van zorgvuldige voorbereiding hebben we nu ook een Engelstalige website gelanceerd.

Bezoek de Engelstalige website!

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP van de Eifel 2020

Het laatste nieuws over de Grand Prix van de Eifel die verreden wordt op de Nürburgring.

30 reacties