Dakar 2018: Kamaz stevent af op eenvoudige overwinning bij de trucks

06 jan. 2018 07:01 Rik Alkema 0 reacties
Nederland was bij de trucks in de Dakar Rally traditioneel altijd goed vertegenwoordigd. Kartrekker Gerard de Rooy won de Rally twee maal en nam het altijd op tegen de Russen. Dit jaar is Nederland echter nauwelijks meer vertegenwoordigd. Met weinig Nederlandse deelnames staat waarschijnlijk niks of niemand een nieuwe Russische overwinning in de weg.

Nederland schittert in afwezigheid bij de trucks

Het Russische Kamaz is dan ook duidelijk de favoriet voor de eindzege dit jaar. Vanaf 2000 domineert het team de Dakar Rally bij de trucks, maar soms werd de dominantie onderbroken door wat Nederlandse overwinningen.

Een Nederlandse overwinning gaat er hoogstwaarschijnlijk niet komen dit jaar. Gerard de Rooy was normaal gesproken een grote kanshebber, maar de Rooy heeft besloten deel te nemen aan de Africa Eco Race, die finisht in de oorspronkelijke finishplaats van de Dakar Rally: de Senegalese hoofdstad Dakar.

Het is dan ook niet de vraag óf Kamaz de overwinning gaat pakken, maar welke coureur de overwinning gaat pakken. Op papier heeft Eduard Nikolaev de meeste kans, maar met Ayrat Mardeev en Dmitry Sotnikov heeft hij twee geduchte teamgenoten én titelkandidaten naast zich.

Federico Villagra wordt waarschijnlijk de voornaamste uitdager van het Karmaz-trio. De Argentijn werd vorig jaar derde in zijn eerste jaar bij de trucks en is een gevaarlijke outsider.

Voor Nederland gaat Martin van den Brink een gooi doen naar de titel, al zal dat niet makkelijk worden. Vorig jaar won hij twee etappes, maar kampte hij ook diverse malen met technische problemen. 

Van den Brink hoopt dan ook op een betrouwbare auto, maar die betrouwbaarheid mag niet ten koste gaan van de snelheid.

Vandaag gaat de Dakar Rally van start. Volg de verrichtingen van van den Brink en de anderen de komende weken via racingnews365.nl en mis niks van de actie!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen