Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dakar 2018: Kamaz stevent af op eenvoudige overwinning bij de trucks

Nederland was bij de trucks in de Dakar Rally traditioneel altijd goed vertegenwoordigd. Kartrekker Gerard de Rooy won de Rally twee maal en nam het altijd op tegen de Russen. Dit jaar is Nederland echter nauwelijks meer vertegenwoordigd. Met weinig Nederlandse deelnames staat waarschijnlijk niks of niemand een nieuwe Russische overwinning in de weg.

Het Russische Kamaz is dan ook duidelijk de favoriet voor de eindzege dit jaar. Vanaf 2000 domineert het team de Dakar Rally bij de trucks, maar soms werd de dominantie onderbroken door wat Nederlandse overwinningen. Een Nederlandse overwinning gaat er hoogstwaarschijnlijk niet komen dit jaar. Gerard de Rooy was normaal gesproken een grote kanshebber, maar de Rooy heeft besloten deel te nemen aan de Africa Eco Race, die finisht in de oorspronkelijke finishplaats van de Dakar Rally: de Senegalese hoofdstad Dakar. Het is dan ook niet de vraag óf Kamaz de overwinning gaat pakken, maar welke coureur de overwinning gaat pakken. Op papier heeft Eduard Nikolaev de meeste kans, maar met Ayrat Mardeev en Dmitry Sotnikov heeft hij twee geduchte teamgenoten én titelkandidaten naast zich.

Federico Villagra wordt waarschijnlijk de voornaamste uitdager van het Karmaz-trio. De Argentijn werd vorig jaar derde in zijn eerste jaar bij de trucks en is een gevaarlijke outsider. Voor Nederland gaat Martin van den Brink een gooi doen naar de titel, al zal dat niet makkelijk worden. Vorig jaar won hij twee etappes, maar kampte hij ook diverse malen met technische problemen. Van den Brink hoopt dan ook op een betrouwbare auto, maar die betrouwbaarheid mag niet ten koste gaan van de snelheid. Vandaag gaat de Dakar Rally van start. Volg de verrichtingen van van den Brink en de anderen de komende weken via racingnews365.nl en mis niks van de actie!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'