Dakar 2018: Peugeot gaat vol voor de overwinning in laatste jaar

05 jan. 2018 09:15 Rik Alkema 0 reacties
Op zaterdag 6 januari 2018 gaat de 40e editie van de Dakar Rally van start. In Lima beginnen de auto's, trucks, quads, buggy's en motoren weer aan een helse tocht dwars door Peru, Bolivia en Argentinië. Om alvast in de stemming te komen blikken we vooruit op de voornaamste titelkandidaten bij de auto's.

Wie zijn de voornaamste titelkandidaten bij de auto's?

De strijd om de eindoverwinning bij de auto's zal gaan tussen Peugeot, Toyota en MINI. Peugeot zal daarbij extra gebrand zijn om te winnen, aangezien het na dit jaar de Dakar Rally gaat verlaten.

De winnaar van de afgelopen twee edities, Stephan Peterhansel, is de gedoodverfde favoriet voor de eindzege. De coureur van Peugeot wist zijn vorige twee overwinningen voornamelijk binnen te slepen door slim te rijden. Hij gokte op de lange adem en dat pakte de afgelopen jaren goed uit.

De voornaamste uitdager van Peterhansel wordt waarschijnlijk rallykampioen Sebastian Loeb. Loeb zal Peterhansel op snelheid waarschijnlijk wel verslaan, maar de bekende rallykampioen liet al vaker zien het lastig te hebben met navigeren. Daarin zal Loeb samen met zijn navigator Daniel Elena dus sterk moeten verbeteren als hij Peterhansel wil verslaan dit jaar.

Voor Toyota zal Nasser Al-Attiyah een gooi doen naar de eindoverwinning. De Qatarees heeft zich in 2017 al meerdere malen bewezen en beschikt over de kwaliteiten om de Peugeot-coureurs te verslaan. Hij moet het geluk echter ook een beetje aan zijn zijde hebben; vorig jaar viel Al-Attiyah al in de eerste week uit nadat hij een grote steen raakte.

Verrassing van dit jaar zou zomaar eens 'onze' Bernhard ten Brinke kunnen worden. Hij zal als eerste Nederlander ooit uitkomen voor een fabrieksteam, in dit geval Toyota. Ten Brinke heeft zichzelf een top 5-klassering als doel gesteld, maar samen met zijn ervaren navigator Michel Perin kan hij met wat geluk zomaar eens gaan stunten.

Daarnaast zullen uiteraard de coureurs van MINI zich nog gaan mengen in de eindstrijd. Het Duitse team zal dit jaar met zowel een rallywagen als een buggy meedoen en beschikt met coureurs als Mikko Hirvonen, Yazeed Al-Rahji en Bryce Menzies over genoeg capaciteiten.

Voor Nederland zullen ook Tim en Tom Coronel nog meedoen in de categorie van de auto's. Met hun gloednieuwe wagen van Jefferies Racing, ook wel 'The Beast' genoemd, zullen de broertjes gaan voor een mooie klassering. Hoewel een eindoverwinning er niet in zit, staat het avontuur en het plezier voorop bij Tim en Tom.

Met 400 PK onder de kont zal het vast en zeker weer een mooi avontuur worden voor de broers uit Nederland. Uiteraard zijn alle verrichten van Tim, Tom en de rest van de coureurs te volgen via racingnews365.nl.

Exclusief: Tijdens de Dakar Rally kunnen racefans hun vragen stellen aan Tim en Tom via Racingnews365. Dagelijks beantwoorden zij vragen van de bezoekers van Racingnews365. Houdt onze site en Facebookpagina in de gaten en stel je vragen aan Tim en Tom. De vraag van de dag wordt bovendien beloond met een leuke prijs.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen