Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2023

Dakar-coureur Van Loon drie keer over de kop: "Maar we zijn er nog"

Erik van Loon kende een tegenvallende dag in de Dakar Rally. Hij ging tijdens de vijfde etappe over de kop nadat hij veel pech had. Hij kon zijn weg echter nog wel vervolgen.

Van Loon koprol
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Van Loon Racing

Voor Toyota-coureur Erik van loon was het niet de meest succesvolle dag van de Dakar Rally. Hij verloor anderhalf uur tijd door vele verschillende problemen. Naar eigen zeggen was dat eigenlijk helemaal niet heel veel tijdsverlies.

"Als je ziet wat we hebben meegemaakt dan valt dat nog mee. We begonnen de dag gewoon prima, maar daarna kregen we pech. Nadat we de eerste keer de aandrijfas hadden vervangen, bleek het centerdiff kapot te zijn en waarschijnlijk heeft dat met elkaar te maken. We zijn doorgereden zonder centerdiff en daardoor hadden we veel minder controle over de auto. Het centerdiff zorgt er voor dat er een goede verdeling is van de kracht op de voor- en achterwielen", legt hij uit.

Vervolgens raakte hij van de regen in de drup. "Later werden we verrast door een afstap en raakten we kamelengras waardoor de auto gaat rollen. We zijn drie keer over de kop gegaan en er was veel schade aan de auto. Het bodywork is eraf, het raam is kapot. Niet veel later brak de aandrijfas linksvoor, die hebben we losgekoppeld. Dus we zijn met driewielaandrijving door 70 kilometer duinen gereden."

Zo snel laten Van Loon en zijn co-coureur Sebastien Delaunay echer niet kennen. "Maar we zijn er nog. We doen nog steeds mee en we gaan proberen om de komende dagen weer naar voren te komen."

In het algemeen klassement is het duo gezakt naar P17, tot achter de broertjes Coronel.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull