Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2020

Dakar-legende Peterhansel zegeviert in voorlaatste etappe

Stephane Peterhansel heeft de elfde en voorlaatste etappe van de Dakar Rally op zijn naam weten te schrijven. Hij kwam echter met een minieme voorsprong over de streep in Shubaytah.

Peterhansel etappe 10
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © DPPI Media

Mini-coureur Stephane Peterhansel verslond de 379 kilometers van vandaag in vier uur en veertien minuten. Nasser Al-Attiyah was namens Toyota slechts tien seconden langzamer en legde beslag op de tweede plaats, voor Carlos Sainz en de Nederlander Bernhard ten Brinke.

In de top drie van het klassement verandert er na de etappe van vandaag weinig, waardoor Carlos Sainz morgen een voorsprong van tien minuten verdedigt om de eindzege in de Dakar Rally van 2020 veilig te stellen. Nasser Al-Attiyah en Peterhansel moeten in de achtervolging, terwijl Yazeed Al Rajhi op veertig minuten achterstand normaal gesproken niet meer op een podiumplaats hoeft te rekenen.

Bernhard ten Brinke vinden we terug op de zesde plaats op +01:17.50, vlak achter teamgenoot Giniel de Villiers. De gebroeders Coronel zijn op het moment van schrijven nog onderweg om de 26ste plaats in het klassement te verdedigen.

# Coureur Merk Verschil
1. Sainz Mini -
2. Al-Attiyah Toyota +00:10.17
3. Peterhansel Mini +00:10.23
4. Al Rajhi Toyota +00:47.57
5. De Villiers Toyota +01:06.34
6. Ten Brinke Toyota +01:17.50

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden