Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2023

Dakar Rally last minute op de schop door onvoorziene omstandigheden

Het komt niet vaak voor dat het keihard regent tijdens de Dakar Rally, maar dit gebeurde wel in de editie van dit jaar. Hierdoor verandert er het een en ander in de planning van de zware rally.

Dakar Rain 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De afgelopen dagen heeft het op meerdere plaatsen in Saoedi-Arabië keihard geregend. Ook de Dakar Rally had er veel last van: de derde etappe moest na enige tijd zelfs vroegtijdig beëindigd worden door de hevige regenval. In het zachte zand, wat door de regen veranderde in gigantische modderplassen, was bijna niet meer te rijden.

Nu heeft zich er het volgende probleem voorgedaan in de Dakar Rally. De rijders zouden vanuit Ha'il naar Al Duwadimi rijden om daar het volgende bivak (de algemene rustplek/sleutelplek tussen de etappes door) op te bouwen, maar het terrein staat volledig onder water. De organisatie van de rally meldt dat hierdoor het programma voor etappe 6 en 7 is aangepast.

Op vrijdag gaat de zesde etappe grotendeels door zoals gepland, maar de afstand wordt ingekort met 100 kilometer. Het bivak blijft in Riyadh en vanuit daar zullen ze de etappe starten. De zevende etappe wordt vooralsnog niet verreden: hiervoor in de plaats komt het parcours van de achtste etappe.

Als het weer daarna beter is, dan zullen de rijders alsnog naar Al Duwadimi rijden om daar het volgende bivak op te bouwen. Wat er met de oorspronkelijke achtste etappe gebeurt, dat is nog niet bekend.

Hoewel het niet vaak voorkomt dat hevige regenval een woestijnrally beïnvloedt, gebeurde dit ook al in 2022. Toen moest er ook het een en ander aangepast worden omdat het te hard regende in Saoedi-Arabië.

Ook interessant:

Acht F1-dingen om naar uit te kijken in 2023

Een nieuw autosportjaar is aangebroken en vanaf maart begint er ook weer een nieuw hoofdstuk in de Formule 1! Er zijn weer genoeg dingen om naar uit te kijken, maar wat?

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull