Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dakar-routinier Coronel: "Lekker die top twintig in duiken"

Tim Coronel staat aan de vooravond van zijn twaalfde Dakar Rally en daarmee mag hij zichzelf inmiddels een routinier noemen. Tezamen met broer Tom wil hij hoge ogen gooien door de top twintig in te duiken.

De drie-eenheid Tim Coronel, Tom Coronel en 'The Beast Part II', zoals de vernieuwde buggy liefkozend wordt genoemd, moet op het Zuid-Amerikaanse continent de volgende stap gaan zetten op weg naar dat ene, ultieme doel, meedoen om de eindoverwinning in 2020.

Eerstvolgende halte: de top twintig: "De auto is er goed genoeg voor, wij zijn er denk ik goed genoeg voor en wij hebben er bizar veel zin in", zo laat Tim opgewekt aan Racingnews365 weten. Het Dakar-project is in 'huize Coronel' toch vooral Tim zijn project, maar dat betekent niet dat de rolverdeling tussen Tim en Tom in beton is gegoten: "Nee, dat is allerminst het geval. Ik zal rijden, maar Tom zal ook achter het stuur kruipen. Hij zegt in de duinen wel vaak 'neem het stuur maar over', maar dat is omdat ik daar goed mee uit de voeten kan." "Op zo'n moment moet je flexibel zijn en dan moet je gewoon doen wat op dat moment het beste uitkomt. Tom is op zijn beurt weer heel goed in navigeren in die duinen, dus zo komt dat alleen maar heel goed uit." De Dakar Rally gaat op 7 januari aanstaande van start in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs