Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo baalt van kwalificatie-modus Mercedes

Daniel Ricciardo opende het raceweekend op de Hungaroring voortvarend. De 28-jarige Red Bull coureur was zowel tijdens de eerste als de tweede vrije training het snelste van het veld. De Australiër beseft zich echter maar al te goed dat met name Mercedes nog niet alles uit de kast heeft gehaald op de eerste dag.

Het team van Red Bull Racing brengt een aanzienlijk pakket aan vernieuwingen mee naar de Hungaroring in Boedapest. De verwachtingen zijn dan ook wel redelijk hoog gespannen. Vooral omdat op de Hungaroring het motorvermogen van minder groot belang is dan op andere circuits. Hierdoor moet Red Bull in staat worden geacht om serieus de strijd met zowel Mercedes als Ferrari aan te kunnen gaan. Ricciardo is in ieder geval positief gestemd over de veranderingen aan zijn auto nadat hij de vrijdag als snelste coureur afsloot. "Betekent deze update een seconde tijdwinst? Dat denk ik niet eigenlijk. Het is echter wel groot in de zin van dat we nu een andere filosofie hanteren dan hiervoor en daardoor hebben bepaalde onderdelen nu een andere vorm dan voorheen." "Laten we hopen dat het ons de stap voorwaarts bezorgt die we voor ogen hebben!"

Ricciardo stond in zijn Formule 1 carrière nog maar één keer op pole en wel tijdens de GP van Monaco in 2016. Of hem dat opnieuw gaat lukken in Hongarije, is nog maar de vraag. Over het algemeen is Mercedes tijdens de kwalificatie altijd in staat om net dat beetje extra uit de motor te persen. Ook Ricciardo vindt het jammer dat hierdoor de strijd om pole vaak al een gelopen koers is. "Het is gewoon heel erg jammer dat Mercedes over een kwalificatie-modus beschikt. In de races doen we het namelijk helemaal niet zo slecht. We kunnen het tempo goed bijbenen zolang Mercedes de kwalificatie-modus niet inschakelen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie