© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo bewust van risico's uitstellen contractonderhandeling

02 jan. 2018 13:04 Rik Alkema 0 reacties
Daniel Ricciardo en Red Bull Racing gaan nog niet om de tafel zitten om een nieuw contract te bespreken. De Australische teamgenoot van Max Verstappen wil eerst afwachten of Red Bull in 2018 mee kan strijden om de hoofdprijzen, alvorens hij een nieuw contract tekent.

Daniel Ricciardo wil eerst zien wat Red Bull kan in 2018

Daniel Ricciardo zit zijn gehele Formule 1-carrière al bij het team van Red Bull, maar gaat in 2018 zijn voorlopig laatste contractjaar in.

Ricciardo heeft tot op heden nog geen nieuw contract getekend en gaat dat binnenkort ook niet doen, hoewel hij zich bewust is van het risico. 

"Ik weet dat ik een risicovolle beslissing heb gemaakt", zegt Ricciardo tegenover RACER.com over zijn beslissing om niet met Red Bull om de tafel te gaan zitten.

"Als ik in 2018 niet naar behoren presteer zullen mijn kansen op een contractverlenging met de race afnemen, maar ik heb genoeg zelfvertrouwen om voor deze aanpak te kunnen kiezen", is Ricciardo zelfverzekerd.

Voor Ricciardo is 2018 een cruciaal jaar, aangezien hij nu op de toppen van zijn kunnen is. Wil de Australiër nog een keer wereldkampioen worden, dan zal het snel moeten gebeuren.

"Elk jaar is een cruciaal, maar de jaren beginnen nu wel te tellen." 

"Vroeger hield ik mezelf altijd voor dat ik nog een lange weg te gaan had, maar die weg wordt steeds korter."

"Over mijn eigen prestaties maak ik me geen zorgen, maar ik wil wel graag wereldkampioen worden voordat ik grijs haar heb", besluit Ricciardo met een knipoog en een lach.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen