© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo: 'Deze zege had ik totaal niet verwacht'

15 apr. 2018 10:13 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo kwam in de kwalificatie niet verder dan de zesde plek, maar dankzij een paar ijzersterke inhaalacties sleepte de Australiër de overwinning voor Red Bull binnen in China.

Ricciardo wint dankzij strakke strategie van Red Bull

Daniel Ricciardo had een redelijke start maar wist op zijn ultrasofts niet direct het verschil te maken. Pas in het tweede deel van de race sloeg de Australiër toe met mooie inhaalacties op zowel Hamilton, Vettel, Raikkonen en uiteindelijk Bottas.

Geëmotioneerd stond Ricciardo dan ook op het podium Martin Brundle te woord.

"Ja, deze zege is zo ongelijk. Echt sensationeel en totaal onverwachts. Gisteren had ik bijna niet kunnen starten in de kwalificatie maar het team heeft zo hard gewerkt om de auto klaar te krijgen. Ze hebben echt geweldig goed werk verricht en om ze dan zo te kunnen belonen... ja, dat is gewoon super!"

"De race was best wel hectisch, het team koos tot twee keer toe voor een dubbele pitstop maar alles ging zo goed en snel. Ik heb ook nog een paar mooie inhaalacties gemaakt. Die op Bottas was wel heel erg mooi. Soms moet je er gewoon vol voor gaan en als het dan lukt, is dat geweldig. Deze zege is echt ongelofelijk!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen