Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Ferrari's pakken bij de start'

Na de crash van Max Verstappen was alle hoop bij Red Bull Racing gevestigd op Daniel Ricciardo. Het team was overtuigd dat de eerste startrij mogelijk was maar Ricciardo bleef uiteindelijk steken op P4.

De onderlinge verschillen tussen de top vijf in de eerste run van Q3 waren vrij gering waardoor alles mogelijk was. Ricciardo baalt dan ook wel dat hij er niet meer dan de vijfde tijd uit wist te slepen. "Eigenlijk zaten we dichterbij dan verwacht want het was maar vier tienden naar de pole. Dat is hoopvol maar ook is het frustrerend dat ik aan het kortste eind trok," aldus Ricciardo in gesprek met Sky Sports F1. "Mijn rondje was niet helemaal vlekkeloos, misschien had het een tiende sneller gekund. Het is echt heel erg close met de top vijf binnen vier tot vijf tienden. Dat is goed voor de Formule 1."

Vanaf P4 lonkt het podium maar dat is voor de 28-jarige Red Bull coureur niet voldoende. "Gisteren zag onze race pace er best goed uit, maar was onze auto niet zo goed als vandaag. Ik verwacht dat onze auto het morgen nog beter gaat doen. Ik denk dan ook dat het mogelijk is om de beide Ferrari's bij de start te pakken. Het eerste stuk is niet echt lang dus er liggen zeker kansen voor ons."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"