© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo gaat voor podiumplaats in Hongarije

29 jul. 2017 17:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo kon helaas zijn ijzersterke vrijdag op de zaterdag geen gevolg geven. De Red Bull coureur moest vanwege een hydraulisch probleem de derde vrije training grotendeels aan zich voorbij laten gaan. Hij verloor daardoor veel tijd waardoor de kwalificatie een lastige sessie werd.

Daniel Riccioardo gedwongen tot een inhaalrace in Hongarije

De immer breedgrijnzende Australiër zorgde op vrijdag voor een enorme stunt. Zowel in de eerste als in de tweede training stond Ricciardo fier bovenaan de tijdenlijsten. De verwachtingen voor de kwalificatie waren dan ook hoog gespannen in het kamp van Red Bull Racing.

Echter, al tijdens de derde vrije training sloeg de pechduivel opnieuw toe bij Red Bull. Ricciardo moest na slechts zeven ronden al met een technisch mankement zijn sessie beëindigen. Even werd er gevreesd voor een versnellingsbak wissel maar zo ver kwam het gelukkig niet. De Australiër begon dan ook vol goede moed aan zijn kwalificatie maar kwam geen enkele moment in de buurt van een mogelijke pole.

Na afloop liet Ricciardo zijn teleurstelling dan ook duidelijk blijken.

"Vanochtend verloren we veel tijd en het was gewoon moeilijk om daarvan te herstellen. We moesten daarom gokken hoe de baan vanmiddag zou zijn en onze set-up daarop baseren."

"In Q1 voelde de auto compleet anders aan dan gisteren, maar toch hadden we het gevoel dat er meer in zat dan een zesde plaats. We behoren tot de top drie teams en om dan jezelf als zesde te kwalificeren voelt alsof je laatste bent."

"Mijn beste ronde in Q3 was niet helemaal zonder foutjes, dus het lag voor een deel aan mij en voor een ander deel aan de auto. Ik weet zeker dat we morgen het gevecht aan kunnen gaan met de mannen voor ons. Een podiumplaats moet nog altijd mogelijk zijn."

Daniel Ricciardo bewaart echter goede herinneringen aan de Hungaroring. Hij won namelijk de editie van 2014 en verwacht dan ook wel dat hij zich nog kan mengen in de strijd vooraan.

"Wel was ik verrast door de snelheid van de Ferrari's. We wisten dat ze vandaag sterk zouden zijn, maar hadden verwacht dat we dichter bij ze zouden staan. Met de updates die we hebben meegebracht naar Hongarije kijk ik uit naar de race van morgen. De auto is in een goede vorm voor de race. Het wordt zeker een leuke race en ik denk dat we plaatsen goed kunnen maken."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen