© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo gaat voor top 5 klassering in kwalifcatie

08 jul. 2017 07:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo legde in de beide eerste trainingen voor de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk beslag op de vijfde plaats. Het verschil met Mercedes en Ferrari was slechts drie tienden. De Australiër verwacht echter dat dit verschil in de kwalificatie nog wel wat groter wordt. Een top vijf klassering is dan ook zijn doel.

Daniel Ricciardo verwacht nog wat extra's van Mercedes en Ferrari

Tijdens de laatste raceweekenden werd Daniel Ricciardo steeds afgetroefd door zijn jongere teamgenoot Verstappen. Ook in Oostenrijk was hij langzamer dan de Nederlander, hoewel het verschil in de middagsessie te verwaarlozen was.

Ricciardo moest de tweede vrije training vroegtijdig afblazen wegens een probleem met de turbo. Ondanks dit probleem kijkt de Red Bull coureur toch met een goed gevoel terug op de eerste dag in Oostenrijk.

"De eerste vrije training liep best wel lekker. Tussen de beide trainingen hebben we wat aan de auto veranderd. Doordat het een korte baan is, zit het hele veld dicht bij elkaar. Het rijden met de nieuwe auto's op deze baan is erg leuk. Je voelt dat er meer grip is. Vooral de tweede sector is erg leuk om te rijden nu."

Ricciardo gokt dan ook op een top vijf klassering tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Oostenrijk.

"Hopelijk lukt het om ook tijdens de kwalificatie binnen een halve seconde te blijven. Ferrari en Mercedes beschikken vaak nog over wat extra's in de kwalificatie. "

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen