Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo geeft Verstappen bijzonder 'verjaardagscadeau'

Na afloop van de kwalificatie had Daniel Ricciardo een grote glimlach op zijn gezicht, ondanks dat hij weer verslagen was door teamgenoot Verstappen. Een derde en vierde startpositie is een prima resultaat voor Red Bull.

Daniel Ricciardo start morgen als vierde bij de GP van Maleisië en liet Jack Plooij weten dat Max Verstappen zijn cadeautje al had gekregen. "Ik gaf Max een halve tiende, dat was zijn cadeau," lacht de Australiër, waarmee hij doelde op het kleine verschil. " Natuurlijk wilde ik iets sneller. Als ik naar het verschil met Max kijk dan is dat een halve tiende. Dat is natuurlijk zeer weinig, maar het blijft een halve tiende. Vanzelfsprekend wilde ik die derde plaats." Volgens Ricciardo mag Red Bull tevreden zijn met de derde en vierde startposities. Het verschil met de pole bedroeg uiteindelijk een halve seconde. "Als we kijken naar het gat met Lewis dan is een halve seconde niet zo slecht op dit circuit. We hadden van tevoren niet verwacht dat we er dichter bij zouden zitten en mogen hier tevreden mee zijn."

Doordat de eerste vrije training verloren ging door de regen en de tweede werd ingekort hebben de teams nog volop vragen voor de race. Met name de bandenslijtage tijdens de race wordt doorslaggevend. "Morgen wordt voor iedereen een verrassing. Het wordt echt interessant, want de banden worden zo heet hier. Een eenstopper is mogelijk, maar ik verwacht dat we veel verschillende strategieën krijgen."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024