© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo geeft Verstappen bijzonder 'verjaardagscadeau'

30 sep. 2017 13:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Na afloop van de kwalificatie had Daniel Ricciardo een grote glimlach op zijn gezicht, ondanks dat hij weer verslagen was door teamgenoot Verstappen. Een derde en vierde startpositie is een prima resultaat voor Red Bull.

Ricciardo wordt weer verslagen door Max Verstappen

Daniel Ricciardo start morgen als vierde bij de GP van Maleisië en liet Jack Plooij weten dat Max Verstappen zijn cadeautje al had gekregen. 

"Ik gaf Max een halve tiende, dat was zijn cadeau," lacht de Australiër, waarmee hij doelde op het kleine verschil. 

"Natuurlijk wilde ik iets sneller. Als ik naar het verschil met Max kijk dan is dat een halve tiende. Dat is natuurlijk zeer weinig, maar het blijft een halve tiende. Vanzelfsprekend wilde ik die derde plaats."

Volgens Ricciardo mag Red Bull tevreden zijn met de derde en vierde startposities. Het verschil met de pole bedroeg uiteindelijk een halve seconde.

"Als we kijken naar het gat met Lewis dan is een halve seconde niet zo slecht op dit circuit. We hadden van tevoren niet verwacht dat we er dichter bij zouden zitten en mogen hier tevreden mee zijn."

Doordat de eerste vrije training verloren ging door de regen en de tweede werd ingekort hebben de teams nog volop vragen voor de race. Met name de bandenslijtage tijdens de race wordt doorslaggevend.

"Morgen wordt voor iedereen een verrassing. Het wordt echt interessant, want de banden worden zo heet hier. Een eenstopper is mogelijk, maar ik verwacht dat we veel verschillende strategieën krijgen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen