Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Ik wacht op een contract bij het juiste team'

De toekomst van Daniel Ricciardo in de Formule 1 is nog één grote vraagteken. Blijft de Australiër bij Red Bull Racing of waagt hij de sprong in het diepe en stapt hij over naar Mercedes of Ferrari?

Daniel Ricciardo staat ongetwijfeld aan de vooravond van één van de belangrijkste beslissingen die hij moet nemen. Toch wil de teamgenoot van Max Verstappen zijn beslissing niet overhaasten en wil hij eerst afwachten hoe Red Bull in de komende races presteert. Tegenover Sky Sports F1 benadrukt Ricciardo nogmaals dat hij zijn opties voor 2019 openhoudt. "Ik neem absoluut mijn tijd want ik heb niet het gevoel dat ik haast moet maken met mijn keuze. Natuurlijk kan het zo maar zijn dat ik al snel een nieuw contract bij Red Bull teken als we in de komende races meestrijden voor de zeges en ze me een mooi contract voorleggen."

Met zijn 28 jaar behoort de vijfvoudig GP-winnaar inmiddels tot de oudere lichting van de F1 grid. Ricciardo beaamt dan dat ook dat zijn volgende contract bepalend is voor zijn F1-carrière. "Ik verwacht niet dat ik nog race als ik ergens eind dertig ben. Wat dat betreft is het van belang dat ik de juiste keuze maak voor mijn verdere loopbaan. Ik wil absoluut geen veldvulling zijn, dus als ik bij het juiste team een contract kan tekenen, dan is dat het wachten waard geweest. Het maakt dan niet uit of dat bij Red Bull is of bij een ander team."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"