Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Ik word wereldkampioen Formule 1'

Daniel Ricciardo heeft inmiddels vijf Grand Prix's gewonnen maar is nog nooit in de positie geweest om mee te strijden voor de wereldtitel. Toch is de Australiër ervan overtuigd dat hij alles in huis heeft om ooit wereldkampioen te worden.

Daniel Ricciardo stond inmiddels 130 keer aan de start van een Formule 1 race. Toch staat zijn teller nog maar op vijf overwinningen. In een exclusief gesprek met Natalie Pinkham barst de 28-jarige Red Bull coureur in ieder geval van vertrouwen. "Ik heb een hekel aan het woord verwachtingen maar ja, ik verwacht wel dat ik wereldkampioen word. Op basis van wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, verwacht ik dat ik daartoe in staat ben." "Natuurlijk is het wel zo dat je in deze sport over de juiste auto moet beschikken. Hopelijk beschik ik daar ooit over en dan verwacht ik zeker van mijzelf dat ik de titel binnenhaal."

In tegenstelling tot naaste rivalen Mercedes en Ferrari beschikt Red Bull niet over een eigen krachtbron en is het afhankelijk van motorfabrikant Renault. Volgens Ricciardo maakt het uiteindelijk voor Renault niet uit of het eigen team of het klantenteam wereldkampioen wordt. "Voor zover ik weet krijgen we de recentste updates terwijl volgens mij Mercedes andere afspraken heeft met hun klantenteams. Mij is in ieder geval verzekerd dat dit bij Renault niet aan de orde is." "Ik denk trouwens ook dat Renault sowieso blij is met een wereldtitel, ongeacht welk team hiervoor zorgt. Voor Renault is het ook beter om met ons wereldkampioen te worden dan helemaal niet."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"