© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo is vol vertrouwen: 'In Hongarije gaan we meestal goed'

22 jul. 2017 10:29 Rik Alkema 0 reacties
De Grand Prix van Hongarije staat alweer voor de deur en markeert traditie getrouw de zomerstop voor de Formule 1. Na de wedstrijd op het smalle circuit nabij Boedapest kunnen de coureurs en teams even uitrusten met een vakantie van drie weken, alvorens het circus verder gaat in België. Voor Daniel Ricciardo is het altijd de periode waarin zijn team grote stappen vooruit maakt en dus kijkt hij reikhalzend uit naar de Grand Prix in Hongarije.

Daniel Ricciardo vol vertrouwen naar Hongarije

Dat bleek ook wel in 2014, toen Ricciardo de overwinning pakte in Hongarije. De bolide van Red Bull was aan het begin van het seizoen geen stuiver waard, maar langzaam krabbelde het team op met als hoogtepunt tot dan toe de overwinning van Ricciardo. 

Ricciardo is daarom ook fan van de baan én de tijd van het jaar, waarin het 'allemaal wel goed komt' volgens de Australiër. "Hongarije 2014 was een gave overwinning. Ik moest Hamilton en Alonso op de baan voorbij om te winnen. Dat waren toch wel de beste coureurs op dat moment", blikt Ricciardo terug op zijn overwinning in 2014.

"De Grand Prix van Hongarije betekent altijd dat de zomer in aantocht is, dus voel ik me altijd prettig als we weer richting Boedapest gaan. Normaal gesproken wordt de auto ook een stuk beter rond deze tijd van het jaar, dus het valt allemaal op z'n plaats aan het einde van juli." 

Het valt allemaal op z'n plaats aan het einde van juli.
Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo Hongarije 2014
© Red Bull Contentpool

De Hungaroring nabij Boedapest biedt niet veel mogelijkheden om in te halen, maar toch vind Ricciardo het een van de leukste banen. "Je moet hier met je ellebogen werken, bocht één en twee bieden wel wat mogelijkheden. Daar heb ik in het verleden nog wat mooie acties geplaatst", zegt hij met enthousiasme over de 'Mickey Mouse-baan', zoals het ook wel eens genoemd wordt.

"Dit jaar wordt de tweede sector echt geweldig, omdat we veel meer grip hebben. Als het dan ook nog heet wordt op zondag, dan wordt het fysiek een uitdagende race. Dus ik kan niet de fout maken om veel te veel te eten op zaterdagavond", grapt Ricciardo.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen