Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo jaagt op zijn eerste podiumplek in Bahrein

Daniel Ricciardo kende uitgerekend tijdens zijn thuisrace in Australië een moeizaam weekend. Toch geeft zijn vierde plek hem voldoende vertrouwen om in te zetten op zijn eerste podiumplek tijdens de GP van Bahrein.

Net als zijn teamgenoot Max Verstappen kijkt ook Ricciardo uit naar de tweede Formule 1 race van dit seizoen. "Ik vind Barhrein echt geweldig. Niet alleen vanwege het mooie weer maar ook vanwege de moderne paddock en het geweldige hotel waar we verblijven." "Na een enorme drukke week tijdens mijn thuisrace in Australië vind ik het dan ook heerlijk om naar Bahrein te gaan." Tot nu toe heeft Ricciardo nog geen podiumplek gescoord tijdens de GP van Bahrein. Zijn beste resultaat is een vierde plek tijdens de edities van 2014 en 2016.

Ricciardo is dan ook van plan om deze lijn voort te zetten in Bahrein hoewel hij zich ook terdege bewust is dat alles valt en staat met de juiste afstelling van de RB14. "De GP van Bahrein is natuurlijk best een bijzondere race. De vrije trainingen zijn op het heetst van de dag terwijl de kwalificatie en de race 's avonds zijn. Op dat moment is het circuit al behoorlijk afgekoeld, dus je moet de afstelling goed voor elkaar hebben." "Normaal is het zo dat als je snel bent in de trainingen dat je dan niks meer aan je auto wilt wijzigen. In Bahrein moet je dat juist wel doen omdat de condities behoorlijk anders zijn in de avond." "De afgelopen jaren heb ik altijd wel goed gepresteerd in Bahrein dus hopelijk lukt dat nu opnieuw."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"