Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Met afwijkende bandenstrategie richting podium'

Voor Daniel Ricciardo is het nieuwe Formule 1 seizoen bepaald niet goed begonnen. Uitgerekend tijdens zijn thuisrace liep de Australiër tegen een gridstraf van drie plaatsen op. Vanaf P8 wil hij morgen dan ook zo snel mogelijk naar voren.

Red Bull Racing staat erom bekend dat het wel vaker gaat voor een afwijkende strategie ten opzichte van de concurrentie. Ook in Melbourne pakte de Oostenrijkse renstal de zaken anders aan en stuurde zowel Ricciardo als Verstappen in Q2 op de supersofts naar buiten. Als enige coureurs uit de top 10 starten zij dan ook morgen op de supersofts waardoor ze voor een langere eerste stint gaan. Ricciardo hoopt in ieder geval dat deze strategie hem naar voren brengt nadat hij teruggezet is naar de achtste startpositie. "Het eerste deel van de kwalificatie ging wel redelijk maar aan het einde kwamen we een paar tienden tekort. Met name in de eerste sector verloren we terrein. Het is eigenlijk wel een beetje frustrerend want ik weet werkelijk waar niet wat ik met de balans beter had kunnen doen." "Morgen starten we op de supersofts en hopelijk halen we daar voordeel uit zodat we later in de race daarvan kunnen profiteren."

De druk voor Ricciardo tijdens de kwalificatie was door de wedstrijdleiding al opgevoerd. De Australiër verminderde onvoldoende snelheid tijdens een rode vlag situatie en kreeg hiervoor een gridstraf van drie plekken. Zijn vijfde tijd resulteerde dan ook in de achtste startpositie. Ricciardo zelf had liever gezien dat de wedstrijdleiding hem op een andere manier had bestraft. "Ik vind mijn gridstraf inderdaad niet terecht. Het seizoen is nog niet eens gestart en dan word ik al zo aangepakt. Ze hadden beter een reprimande kunnen geven of een boete."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"