© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo: 'Morgen moet het gebeuren'

16 sep. 2017 16:24 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo startte de afgelopen twee jaar steeds vanaf P2 in Singapore. Zijn doel voor dit weekend was dan ook duidelijk. Voor Ricciardo telde slechts de pole. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde tijd tijdens de kwalificatie voor de GP van Singapore.

Daniel Ricciardo teleurgesteld na P3 maar blijft positief

Daniel Ricciardo begon ijzersterk aan zijn raceweekend in Singapore. De inmiddels 28-jarige Red Bull coureur liet er op vrijdag geen gras over groeien. In beide sessies was hij veruit de snelste en liet hij duidelijk zien zich comfortabel te voelen op dit snelle stratencircuit.

In de derde vrije training kreeg het zelfvertrouwen van Ricciardo een tikje. Hij schampte de muur waardoor hij niet verder kwam dan de zesde tijd. In de kwalificatie moest het echter gebeuren en van Ricciardo is bekend dat hij vaak in Q3 nog iets extra's eruit kan persen.

Zowel in Q1 als in Q2 moest hij echter genoegen nemen met een plek achter zijn teamgenoot Verstappen.

In Q3 ging hij strategisch als laatste Bull de baan op maar dit bracht hem uiteindelijk niet het voordeel waar hij op hoopte.

In een spannende slotstuk kwam Ricciardo niet aan de tijd van zijn jongere teamgenoot en moest hij genoegen nemen met een plek op de tweede startrij. Opnieuw verloor hij een kwalificatieduel van de Nederlander.

Na afloop oogde Ricciardo dan ook enigszins teleurgesteld maar ziet hij zeker kansen voor de race.

"Voor nu accepteer ik deze uitkomst. Ons pakket is echter goed en de auto voelt hier in Singapore goed aan. Ook met onze race pace zit het wel snor. Ik kijk dan ook enorm uit naar de race. Morgen gaan we voor de overwinning!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen