Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Morgen moet het gebeuren'

Daniel Ricciardo startte de afgelopen twee jaar steeds vanaf P2 in Singapore. Zijn doel voor dit weekend was dan ook duidelijk. Voor Ricciardo telde slechts de pole. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde tijd tijdens de kwalificatie voor de GP van Singapore.

Daniel Ricciardo begon ijzersterk aan zijn raceweekend in Singapore. De inmiddels 28-jarige Red Bull coureur liet er op vrijdag geen gras over groeien. In beide sessies was hij veruit de snelste en liet hij duidelijk zien zich comfortabel te voelen op dit snelle stratencircuit. In de derde vrije training kreeg het zelfvertrouwen van Ricciardo een tikje. Hij schampte de muur waardoor hij niet verder kwam dan de zesde tijd. In de kwalificatie moest het echter gebeuren en van Ricciardo is bekend dat hij vaak in Q3 nog iets extra's eruit kan persen. Zowel in Q1 als in Q2 moest hij echter genoegen nemen met een plek achter zijn teamgenoot Verstappen.

In Q3 ging hij strategisch als laatste Bull de baan op maar dit bracht hem uiteindelijk niet het voordeel waar hij op hoopte. In een spannende slotstuk kwam Ricciardo niet aan de tijd van zijn jongere teamgenoot en moest hij genoegen nemen met een plek op de tweede startrij. Opnieuw verloor hij een kwalificatieduel van de Nederlander. Na afloop oogde Ricciardo dan ook enigszins teleurgesteld maar ziet hij zeker kansen voor de race. "Voor nu accepteer ik deze uitkomst. Ons pakket is echter goed en de auto voelt hier in Singapore goed aan. Ook met onze race pace zit het wel snor. Ik kijk dan ook enorm uit naar de race. Morgen gaan we voor de overwinning!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"