Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo na P2: 'We waren gewoon niet snel genoeg'

Daniel Ricciardo kwam naar Singapore met slechts één doel, namelijk de overwinning. Nadat hij optimaal profiteerde van de chaotische start lag hij direct op de tweede plek. In het vervolg van de race kon hij echter geen moment een aanval openen op de leidende positie van Hamilton.

Ricciardo startte vanaf P3 en zat wat dat betreft eerste rang toen Verstappen in de Ferrari sandwich terecht kwam en er met zijn drieën af gingen. Toch was het niet Ricciardo die hierdoor aan de leiding kwam. Niemand minder dan Lewis Hamilton profiteerde optimaal, de drievoudig wereldkampioen pakte zo vanaf de vijfde plek de leiding in de race. Ricciardo kon vervolgens het tempo van Hamilton niet bijbenen en keek regelmatig tegen een achterstand van een paar seconden aan. Door de verschillende safety cars kreeg hij een paar keer de kans om alsnog Hamilton te verschalken. Dit lukte echter niet waarna Ricciardo uiteindelijk als tweede over de finish kwam.

Volgens podiuminterviewer Eddie Jordan is het stratencircuit van Singapore op het lijf van Ricciardo geschreven. Ricciardo beaamt inderdaad dat hij zich goed voelt op dit circuit maar zegt wel: "Ik kan de race helaas niet winnen, dat is wel frustrerend." "We hadden vandaag helaas niet de snelheid zoals op vrijdag. Dat is gewoon ontzettend jammer. Ik baal dan ook wel dat we niet hebben gewonnen maar ondanks dat ben ik wel blij met mijn tweede plek." Jordan wil vervolgens nog even weten hoe Ricciardo de start heeft beleefd met de chaos voor hem. "Mijn start was zelf ook niet echt goed, anders was ik misschien ook nog wel geraakt. Het leek erop dat ze met zijn drieën door de eerste bocht wilden en dat wil nu eenmaal niet."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"