© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo na P2: 'We waren gewoon niet snel genoeg'

17 sep. 2017 16:37 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo kwam naar Singapore met slechts één doel, namelijk de overwinning. Nadat hij optimaal profiteerde van de chaotische start lag hij direct op de tweede plek. In het vervolg van de race kon hij echter geen moment een aanval openen op de leidende positie van Hamilton.

Daniel Ricciardo kon het tempo van Hamilton niet bijbenen

Ricciardo startte vanaf P3 en zat wat dat betreft eerste rang toen Verstappen in de Ferrari sandwich terecht kwam en er met zijn drieën af gingen. Toch was het niet Ricciardo die hierdoor aan de leiding kwam. Niemand minder dan Lewis Hamilton profiteerde optimaal, de drievoudig wereldkampioen pakte zo vanaf de vijfde plek de leiding in de race.

Ricciardo kon vervolgens het tempo van Hamilton niet bijbenen en keek regelmatig tegen een achterstand van een paar seconden aan. Door de verschillende safety cars kreeg hij een paar keer de kans om alsnog Hamilton te verschalken. Dit lukte echter niet waarna Ricciardo uiteindelijk als tweede over de finish kwam.

Volgens podiuminterviewer Eddie Jordan is het stratencircuit van Singapore op het lijf van Ricciardo geschreven. Ricciardo beaamt inderdaad dat hij zich goed voelt op dit circuit maar zegt wel: "Ik kan de race helaas niet winnen, dat is wel frustrerend."

"We hadden vandaag helaas niet de snelheid zoals op vrijdag. Dat is gewoon ontzettend jammer. Ik baal dan ook wel dat we niet hebben gewonnen maar ondanks dat ben ik wel blij met mijn tweede plek."

Jordan wil vervolgens nog even weten hoe Ricciardo de start heeft beleefd met de chaos voor hem.

"Mijn start was zelf ook niet echt goed, anders was ik misschien ook nog wel geraakt. Het leek erop dat ze met zijn drieën door de eerste bocht wilden en dat wil nu eenmaal niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen