Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo noemt crash met Max Verstappen ‘dieptepunt van het jaar’

Komend weekend komt er een einde aan het Formule 1-seizoen. Na de Grand Prix van Abu Dhabi gaat de Formule 1 een lange winterstop in, waar het pas in maart volgend jaar uit ontwaakt. Tijd dus om alvast terug te blikken op 2017, dat voor Daniel Ricciardo een jaar was met hoogte- en dieptepunten.

Terugblikkend op 2017 springt er een moment uit voor Ricciardo, in positieve zin. De overwinning in Baku was een ferme opsteker in een seizoen waarin Ricciardo had gehoopt mee te kunnen strijden om de titel. Het dieptepunt van het jaar is voor Ricciardo ook duidelijk: de crash met Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Hongarije. “We kwamen elkaar tijdens de GP van Hongarije letterlijk tegen” , kijkt Ricciardo terug op de crash.

Toch denkt Ricciardo dat zijn relatie met Verstappen geen grote deuk heeft opgelopen. “We hebben het ook snel weer opgelost. We hebben onze rivaliteit al aardig getest, maar tot nu toe gaat het allemaal nog goed” , aldus Ricciardo. Ricciardo is zelfs heel erg blij met Verstappen als teamgenoot, aangezien de twee elkaar volgens de Australiër naar een hoger niveau stuwen. “Als ik nu een foutje maak, dan zit mijn teamgenoot er direct voor. Dat was vroeger niet zo. Dus ik moet zeker mee in het hoge niveau van Max en dat is alleen maar goed” , besluit Ricciardo

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie