© Red Bull Contenpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo ontvangt extra gridstraf van 15 plaatsen

16 jul. 2017 13:07 Wanda Bisschop 0 reacties
Het raceweekend van Daniel Ricciardo op Silverstone verloopt bepaald niet probleemloos. Een versnellingsbakwissel op vrijdag leverde hem al een gridstraf van vijf plaatsen op. Daar komt nu nog eens een gridstraf van vijftien plaatsen extra bij. Gelukkig voor de Australiër heeft dit voor zijn startpositie in de GP van Engeland geen gevolgen.

Red Bull benut mogelijkheid om direct de MGU-H te vervangen

Dit weekend is het Daniel Ricciardo die wordt achtervolgd door de pechduivel. Na de eerste vrije training constateerde het team dat zijn versnellingsbak moest worden gewisseld. Hierdoor kon de sympathieke Australiër een startpositie in de top 5 wel vergeten.

In de kwalificatie ging het vervolgens helemaal mis voor Ricciardo. Al in de beginfase van Q1 moest hij zijn RB13 langs de kant van de baan stil zetten. De Red Bull coureur vermoedde zelf een probleem met de turbo. Doordat hij geen tijd kon neerzetten, werd P19 op de startgrid voor hem gereserveerd.

Inmiddels heeft Red Bull bekend gemaakt dat de vijfde MGU-H in de auto van Ricciardo is gezet. Hierdoor ontvangt Ricciardo nog een extra gridstraf van vijftien plaatsen. Dit heeft voor zijn startpositie echter geen gevolgen omdat Alonso zijn gridstraf nog hoger is.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen