Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo ontvangt extra gridstraf van 15 plaatsen

Het raceweekend van Daniel Ricciardo op Silverstone verloopt bepaald niet probleemloos. Een versnellingsbakwissel op vrijdag leverde hem al een gridstraf van vijf plaatsen op. Daar komt nu nog eens een gridstraf van vijftien plaatsen extra bij. Gelukkig voor de Australiër heeft dit voor zijn startpositie in de GP van Engeland geen gevolgen.

Dit weekend is het Daniel Ricciardo die wordt achtervolgd door de pechduivel. Na de eerste vrije training constateerde het team dat zijn versnellingsbak moest worden gewisseld. Hierdoor kon de sympathieke Australiër een startpositie in de top 5 wel vergeten. In de kwalificatie ging het vervolgens helemaal mis voor Ricciardo. Al in de beginfase van Q1 moest hij zijn RB13 langs de kant van de baan stil zetten. De Red Bull coureur vermoedde zelf een probleem met de turbo. Doordat hij geen tijd kon neerzetten, werd P19 op de startgrid voor hem gereserveerd.

Inmiddels heeft Red Bull bekend gemaakt dat de vijfde MGU-H in de auto van Ricciardo is gezet. Hierdoor ontvangt Ricciardo nog een extra gridstraf van vijftien plaatsen. Dit heeft voor zijn startpositie echter geen gevolgen omdat Alonso zijn gridstraf nog hoger is.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024