© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo opgelucht: 'P4 was het maximaal haalbare'

08 jul. 2017 17:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo liet opnieuw zien dat hij zich uitstekend weet te kwalificeren. Het gehele raceweekend in Oostenrijk was hij de mindere van Max Verstappen maar in Q3 troefde hij zijn jongere teamgenoot af. Zijn vijfde tijd betekent dankzij de gridstraf van Hamilton een vierde startpositie in de race. Het podium is dan ook weer zijn doel.

Daniel Ricciardo doet vanaf P4 een gooi naar het podium in Oostenrijk

Daniel Ricciardo kon in de slotfase van de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk niet voor een verrassing zorgen. Hij wist uiteindelijk wel beslag te leggen op de vijfde tijd, net voor zijn teamgenoot Verstappen. Het gat met Kimi Raikkonen op P4 bedroeg slechts één tiende. Na afloop verscheen de Australiër dan ook met een brede grijns voor de camera's.

"De vierde startplaats was vandaag het maximaal haalbare. We zitten vrij dicht in de buurt van Kim dus we kunnen morgen mooi jagen. Voor mij betekent dit een evenaring van mijn beste startpositie tot nu toe."

De beslissende sessie in Q3 werd door de gele vlag vanwege Grosjean vroegtijdig stilgelegd. Volgens Ricciardo maakte dit voor hem geen verschil.

"Natuurlijk was het leuker geweest als we de sessie normaal hadden kunnen afmaken. Of dat verschil had gemaakt? Nou, ik denk het niet eigenlijk. Ik reed op dat moment vlak achter Kimi, we hadden ons allebei nog kunnen verbeteren maar ik denk niet zozeer qua plek."

Twee weken geleden won Ricciardo vanuit de achterhoede de race in Azerbeidsjan. Of dit nu weer mogelijk is, is natuurlijk de grote vraag. Het podium is in ieder geval zijn doel.

"Als we naar Azerbeidsjan kijken, moet het vanaf P4 een stuk gemakkelijker gaan om op het podium te komen," aldus een lachende Ricciardo. "Maar het wordt hoe dan ook een interessante race, vooral omdat Lewis vanaf P8 natuurlijk ook naar voren wil en er ook nog regen is voorspeld."


De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen