Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo optimistisch: 'We staan dicht bij Mercedes'

Daniel Ricciardo zag zijn eerste vrije training in Barcelona grotendeels in rook opgaan maar kwam in de tweede vrije training sterk terug. Slechts een tiende gaf hij toe op Hamilton en dat zorgt voor een brede glimlach bij de Australiër.

"In de eerste training maakte ik een foutje waardoor ik het laatste uur van de sessie heb gemist maar dat hebben we goed gemaakt in de tweede training. We hebben ontzettend veel updates op de auto maar zijn nog volop bezig om te ontdekken hoe we daar het maximale uit kunnen halen." "Het verschil met Mercedes is in ieder geval vrij gering en ik verwacht zelfs dat we onze wagen nog wat kunnen verbeteren. Het ziet er dus goed uit." Ricciardo liet na afloop aan de pers wel weten dat hij niet tevreden was over de werking van de supersofts.

"Met name de voorbanden krijgen we dan niet aan het werk. We hadden behoorlijk last van onderstuur. In de runs met meer brandstof ging het wel wat beter maar toen we wisselden naar de softs was die band veel sneller." Red Bull waagt tijdens de kwalificatie wel vaker een gokje met een andere band en Ricciardo sluit dan ook niet uit dat hij in Q2 een poging doet op de softs. "De supersofts lijken dit weekend niet de juiste band te zijn, tenzij er nog iets verandert. De medium was ook niet zoveel langzamer dan de supersofts. We hebben dus wel wat opties voor de race en dat maakt het ook leuk."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden