Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo over toekomst: 'Heb meerdere opties'

Daniel Ricciardo moet binnenkort wellicht de belangrijkste beslissing van zijn carrière maken. Zijn contract bij Red Bull loopt af in 2018 en dus is de vraag of Ricciardo bij Red Bull blijft of zijn heil ergens anders zoekt.

De grote vraag voor Ricciardo is dan ook of Red Bull snel genoeg is in de nabije toekomst. Kan het Mercedes en Ferrari weer uitdagen, of doorstaat het de komende winter net zo slecht als de afgelopen winter? "Het gaat mij niet om het geld, ik wil gewoon de zekerheid dat ik competitieve prestaties kan blijven leveren" , zegt Ricciardo over zijn aanstaande onderhandelingen met Red Bull. De Australiër moet voor het eerst hard onderhandelen met 'zijn' Red Bull, maar daar heeft hij niet veel moeite mee. "Dit is de eerste keer dat we in deze positie komen. Ik wil er natuurlijk het maximale uithalen, maar wel met respect voor het team" , aldus Ricciardo.

"Ik heb wel wat kaarten in handen, maar het is natuurlijk fijn dat het team te kennen heeft gegeven met mij door te willen" , vervolgt de Australiër. Voor Ricciardo telt dan ook maar één ding: een goede en competitieve auto waarmee hij wedstrijden kan winnen. "Ik ben nog competitief genoeg om een snelle en competitieve wagen na te jagen in plaats van het grote geld. Ik ben nog niet aan het einde van mijn carrière" , besluit Ricciardo.

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"