Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Red Bull gaat voor pole in Singapore'

Tijdens de spannende kwalificatie voor de GP van Italië kwam Red Bull Racing al verrassend sterk voor de dag. Ook in Singapore dicht het team van Verstappen en Ricciardo zichzelf goede kansen toe. Sterker nog, Daniel Ricciardo is ervan overtuigd dat de pole in Singapore mogelijk is.

Daniel Ricciardo was één van de zes Formule 1 coureurs die eerder vandaag aanschoven voor het verplichte praatje met de pers. De 28-jarige Australiër presteerde de afgelopen twee jaar bijzonder goed op het stratencircuit van Singapore. Hij startte de afgelopen twee jaar de race steeds vanaf plek 2 maar wil natuurlijk liever nog een plekje opschuiven. Volgens de immer breedgrijnzende Australiër liggen er zeker kansen. "Ja, ik denk zeker dat we hier kunnen strijden voor de pole. We worden iedere race sterker. Zo hebben we ons zelf behoorlijk verbeterd op high downforce-circuits en ook op de circuits met minder downforce presteren we steeds beter."

Ricciardo verwacht dan ook veel van de updates waarmee hij en zijn teamgenoot Verstappen gaan rijden dit weekend. "We hebben dit weekend ook nog een paar updates voor de auto. Wat dat betreft verwacht ik dat we er goed bij moeten zitten." Mercedes is normaal gesproken het te kloppen team maar heeft het meestal vrij lastig op dit circuit. Dat geeft Ricciardo in ieder geval moed. "Bovendien is Singapore niet bepaald het beste circuit voor Mercedes. Ik verwacht dan ook dat Ferrari en wij er dicht bij kunnen zitten."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China