© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo: 'Red Bull gaat voor pole in Singapore'

14 sep. 2017 14:52 Wanda Bisschop 0 reacties
Tijdens de spannende kwalificatie voor de GP van Italië kwam Red Bull Racing al verrassend sterk voor de dag. Ook in Singapore dicht het team van Verstappen en Ricciardo zichzelf goede kansen toe. Sterker nog, Daniel Ricciardo is ervan overtuigd dat de pole in Singapore mogelijk is.

Daniel Ricciardo wil met Mercedes strijden voor pole in SIngapore

Daniel Ricciardo was één van de zes Formule 1 coureurs die eerder vandaag aanschoven voor het verplichte praatje met de pers. De 28-jarige Australiër presteerde de afgelopen twee jaar bijzonder goed op het stratencircuit van Singapore.

Hij startte de afgelopen twee jaar de race steeds vanaf plek 2 maar wil natuurlijk liever nog een plekje opschuiven. Volgens de immer breedgrijnzende Australiër liggen er zeker kansen.

"Ja, ik denk zeker dat we hier kunnen strijden voor de pole. We worden iedere race sterker. Zo hebben we ons zelf behoorlijk verbeterd op high downforce-circuits en ook op de circuits met minder downforce presteren we steeds beter."


Ricciardo verwacht dan ook veel van de updates waarmee hij en zijn teamgenoot Verstappen gaan rijden dit weekend.

"We hebben dit weekend ook nog een paar updates voor de auto. Wat dat betreft verwacht ik dat we er goed bij moeten zitten."

Mercedes is normaal gesproken het te kloppen team maar heeft het meestal vrij lastig op dit circuit. Dat geeft Ricciardo in ieder geval moed.

"Bovendien is Singapore niet bepaald het beste circuit voor Mercedes. Ik verwacht dan ook dat Ferrari en wij er dicht bij kunnen zitten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen