© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo: 'Red Bull kan Mercedes verslaan in China'

Op het eerste gezicht lijkt er niks veranderd te zijn in het nieuwe Formule 1 seizoen. Red Bull is opnieuw het derde team op de grid maar wel achter Mercedes in plaats van Ferrari. Het onderlinge verschil is zo gering dat Red Bull kansen ziet om toe te slaan in de race.

'Ferrari is nog net een maatje te groot'

"Ferrari is het hele weekend al ongelofelijk snel en eerlijk gezegd weet ik niet of wij hun snelheid morgen kunnen evenaren. Mercedes daarentegen lijken we te kunnen hebben,"  aldus Daniel Ricciardo in gesprek met Crash.net.

Voor Ricciardo hing het er nog even om of hij überhaupt wel kon starten in de kwalificatie voor de GP van China. In de derde vrije training blies hij zijn motor op waarna Red Bull alles op alles moest zetten om Ricciardo naar buiten te sturen in Q1.

Uiteindelijk bleef Ricciardo steken op P6 achter zijn teamgenoot Verstappen. Voor de verandering staan de beide Mercedessen dus voor de Bulls en gezien het onderlinge verschil ziet de Australiër wel kansen om toe te slaan in de race.

"Mercedes is dit weekend niet zo dominant als normaal dus ja, ik zie zeker wel kansen om het podium te pakken in China. We gaan het absoluut proberen."

Ondanks dat Ricciardo positief gestemd is over de kansen van Red Bull vindt hij het wel 'zorgwekkend' dat Ferrari zo'n voorsprong heeft.

"Het is natuurlijk mooi om te zien dat we zo dicht op Mercedes zitten maar het is niet leuk dat Ferrari een halve seconde voor ons staat. We hebben duidelijk nog veel werk te doen maar hopelijk kunnen we morgen al een belangrijke stap zetten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen