© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo: 'Red Bull zit vlak achter Mercedes en Ferrari'

06 okt. 2017 09:54 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo noteerde in de ochtendtraining in Japan de derde tijd. In de verregende tweede vrije training waagde hij zichzelf niet naar buiten. Zijn gevoel na de eerste training is positief.

Red Bull zoekt nog naar juiste set-up

De teamgenoot van Max Verstappen zat er prima bij in de eerste training, maar erkent dat Red Bull nog werk moet verzetten. De set-up van de RB13 was nog niet ideaal.

"Het ging vrij aardig op een droge baan. We doken direct de pits uit en op de supersofts ging het redelijk goed. De snelheid is okee, maar we moeten ons nog verder verbeteren. Belangrijk is dat we de juiste balans vinden tussen de hoeveelheid downforce en de snelheid op de rechte stukken."

"We staan dicht in de buurt van Mercedes en Ferrari, maar weten dat zij tijdens de kwalificatie een paar tienden winnen. Dit betekent dat wij die ook nog moeten vinden."

Volgens Ricciardo reed Red Bull iets te behoudend rond in Japan. Het team had teveel vleugel staan, waardoor de snelheid op de rechte stukken lager was dan die van de concurrentie.

"We verloren tijd op de rechte stukken en dat was niet alleen door motorvermogen. Het lijkt erop dat wij meer vleugel hadden staan dan onze concurrenten. We moeten dat nu analyseren en bekijken welke afstelling voor ons het beste werkt."

Een podiumplaats is wederom het doel voor Ricciardo die in acht van de laatste elf races op het podium te vinden was.

"Hopelijk hebben we een goede kwalificatie en kunnen we zondag voor de podiumplaatsen strijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen