Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Red Bull zit vlak achter Mercedes en Ferrari'

Daniel Ricciardo noteerde in de ochtendtraining in Japan de derde tijd. In de verregende tweede vrije training waagde hij zichzelf niet naar buiten. Zijn gevoel na de eerste training is positief.

De teamgenoot van Max Verstappen zat er prima bij in de eerste training, maar erkent dat Red Bull nog werk moet verzetten. De set-up van de RB13 was nog niet ideaal. " Het ging vrij aardig op een droge baan. We doken direct de pits uit en op de supersofts ging het redelijk goed. De snelheid is okee, maar we moeten ons nog verder verbeteren. Belangrijk is dat we de juiste balans vinden tussen de hoeveelheid downforce en de snelheid op de rechte stukken." " We staan dicht in de buurt van Mercedes en Ferrari, maar weten dat zij tijdens de kwalificatie een paar tienden winnen. Dit betekent dat wij die ook nog moeten vinden."

Volgens Ricciardo reed Red Bull iets te behoudend rond in Japan. Het team had teveel vleugel staan, waardoor de snelheid op de rechte stukken lager was dan die van de concurrentie. " We verloren tijd op de rechte stukken en dat was niet alleen door motorvermogen. Het lijkt erop dat wij meer vleugel hadden staan dan onze concurrenten. We moeten dat nu analyseren en bekijken welke afstelling voor ons het beste werkt." Een podiumplaats is wederom het doel voor Ricciardo die in acht van de laatste elf races op het podium te vinden was. " Hopelijk hebben we een goede kwalificatie en kunnen we zondag voor de podiumplaatsen strijden."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"