Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Titelstrijd is nog lang niet beslist'

Daniel Ricciardo wordt over het algemeen gezien als één van de beste coureurs van de huidige lichting. Toch ziet de teamgenoot van Max Verstappen nog wel degelijk ruimte voor verbetering.

"Op dit moment hebben we duidelijk niet de beste auto voor tijdens de kwalificatie, dus dat moeten we tijdens de race compenseren. Daarvoor moet ik nog sneller zijn dan ik nu ben en moet ik nog meer uit mijn banden gaan halen. Dat is absoluut mogelijk." De afgelopen twee seizoenen eindigde Ricciardo steeds als derde in het klassement en in gesprek met Paddock Magazine laat hij los dat hij dit jaar hoger in zet. "Opnieuw derde worden is zeker mogelijk maar ik denk dat ik zelfs nog hoger kan eindigen. Dat is mijn doel en ik doe er alles aan om dat ook te bereiken."

Na vijf races staat de teller voor Ricciardo op slechts 47 punten waarmee hij vijfde staat in het klassement. Zijn achterstand op Hamilton bedraagt al bijna 50 punten maar toch ziet Ricciardo kansen om mee te spelen in de titelstrijd. "Daar geloof ik absoluut in. We weten pas meer over een paar races, vooral als we ook meer inzicht hebben hoe de updates uitpakken. Ik ben er wel van overtuigd dat als de updates ons sneller maken dat het nog een heel leuk jaar gaat worden."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"